На знімку: нове місце поховання людей у Сєвєродонецьку.

Для цього відведено відносно безпечну ділянку на території міста. 

Ями копають трактором та систематизують могили в реєстр. Кожного загиблого чи померлого природним шляхом ховають в окремій могилі. За 48 днів війни тут з’явилося майже 400 поховань. Більшість опізнані.

У Лисичанську також організовано нове місце для поховань, де загиблих та померлих ховають у братських могилах.

Складною є ситуація в Попасній та Рубіжному. Через часткову окупацію міст ворогом вивіз тіл неможливий, захоронення здійснюють самі мешканці у дворах житлових секторів.

Начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай зазначив, що впорядкування місць поховання у Сєвєродонецьку та Лисичанську стало своєчасним. З огляду на велику кількість померлих та загиблих від ворожих обстрілів людей, здійснити поховання під час бойових дій буває дуже складно. Оскільки всі цвинтарі розташовані не в межах міст, то через обстріли поховання там неможливі.

«Морги у підконтрольних містах переповнені тілами померлих та загиблих цивільних, - зауважив Гайдай. - Електроенергія з перебоями, або відсутня взагалі. Тіла лежать також у підвалах. Зберігати їх неможливо, тож у тихі перерви від обстрілів волонтери та працівники комунальних служб ховають тіла у нових визначених місцях».

Водночас, через ворожі обстріли у певних районах тіла залишаються лежати на вулицях. Там, куди доступ є, тіла збирають та перевозять до приміських цвинтарів. Померлих людей ховають у спецпакетах, на табличках пишуть якомога більше інформації про людину.

«Прийде час, і ми обов‘язково все зробимо по-людськи, - повідомив очільник області. - Вічна пам‘ять».

Фото зі сторінки Сергія Гайдая у Фейсбуці.