Її розподілили між 20-ма дрібними комерційними господарствами Львівщини. Картоплю висадять на площі майже 40 гектарів.

Передача гуманітарної допомоги відбулася за участі Надзвичайного і Повноважного посла Франції в Україні Етьєна де Понсена. Начальник Львівської ОВА подякував панові Послу за допомогу (на знімку).


За попередніми оцінками, це дозволить вже цьогоріч зібрати мінімум 600 тонн насіннєвої картоплі, яку згодом будуть використовувати для вирощування продовольчої картоплі.

Загалом Львівщина входить у трійку найбільших виробників картоплі серед регіонів України з річним обсягом виробництва понад 1,6 мільйонів тонн.
Окрім того, як розповіли у Львівській ОВА, зараз напрацьовують логістику, щоб невдовзі картоплю отримали й інші області України.  

Також начальник Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що цьогоріч область робить особливий акцент на підтримці тих напрямів в сільському господарстві, які потребують максимального залучення робочих рук. 
Йдеться про ягідництво, садівництво, овочівництво та картоплярство.

«В умовах війни маємо виконати три важливі завдання:

 Частково компенсувати втрати виробничих площ в окупованих регіонах або в регіонах, де зараз тривають активні бойові дії.

 Захистити жителів регіону і тимчасово переселених осіб від голоду, який ворог хоче використати як зброю.

 Забезпечити новими робочими місцями жителів регіону та вимушених переселенців у сільській місцевості і на підприємствах з переробки сільськогосподарської сировини», -- зазначив Максим Козицький.

Львів.

Фото Львівської ОВА.