Про це повідомив начальник Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов на офіційному сайті адміністрації.

За його інформацією, ранніми зерновими та зернобобовими культурами засіяно 98 тисяч гектарів. З них найбільшу площу становить ярий ячмінь — 74,5 тисячі гектарів, яра пшениця —17 тис. га, горох — 5,3 тис.га. Найменша площа під вівсом — 1,2 тис. га.

У повідомленні зазначається, що сільгосппідприємства краю продовжують сівбу зернових та технічних культур. З них найбільшу площу засіяли насінням цукрових буряків. Загалом під цукристі планують відвести 50 тис. га, насіння поклали в грунт на майже 31 тис. га. Соняшник посіяли на 20,5 тис. га із загальної площі 306,3 тис. га, сою — на 3,6 тис. га, це понад чотири відсотки від загального клину цієї культури.

«Надію на непоганий урожай подають озимі, — зазначає Сергій Борзов. — Дощі, хоч і незначні, що пройшли останніми днями над полями області, сприятимуть кращому засвоєнню добрив, якими підживили озимі, відповідно поліпшать розвиток рослин».

Фото з сайту Вінницької облради.