Станом на зараз відомо про сімох загиблих та 11 поранених внаслідок ранкових ракетних ударів по інфраструктурі міста. Троє поранених перебувають у дуже важкому стані, за їхнє життя борються медики. Начальник ОВА Максим Козицький та міський голова Львова Андрій Садовий розповіли про це під час брифінгу (на знімку). Варто зазначити, що поза тими об’єктами, куди влучили ракети, є пошкодження цивільної інфраструктури. У восьми будинках повилітали вікна на сходовій клітинах. Повилітали вікна в одній зі шкіл міста.

За словами Максима Козицького, відомо, що це були крилаті ракети повітряного базування. За попередньою інформацією, їх випустили з Каспійського регіону. Три ракети вдарили по складських приміщеннях, які зараз не використовувались військовими. Одна – по станції технічного обслуговування, внаслідок чого 40 автомобілів зруйновані.
Сталися пожеж, які вже повністю загасили. Підрозділи ДСНС розбирають завали. Обидва об‘єкти зруйновані повністю.

«Те, що ми бачимо сьогодні в Україні, – це є геноцид, який цілеспрямовано здійснює агресор, який вбиває мирних людей. Семеро людей мали плани на життя, сьогодні воно припинилося. Я говорив з керівником станції техобслуговування. У нього сльози не за майно, яке знищено, а за його працівників. Він все життя мріяв про цю автостанцію. Сьогодні її не стало. Там розтрощено майже 40 машин. Дай Бог, щоб кількість загиблих на цьому і зупинилася. Сьогодні немає в Україні безпечних і небезпечних міст. Ми сумуємо за загиблими і повинні мати максимальну пильність, тому що так виглядає, що ворог починає звіріти і удари по цивільних об’єктах будуть дедалі частіші. Це ми бачимо по тих містах, які є на сході нашої держави», - сказав міський голова Львова.

Максим Козицький ще раз закликав мешканців Львівщини: «Коли чуєте сигнали сирен, негайно йдіть в укриття. Це може врятувати життя!»

Фото прес-служби міськради.