На знімку: росохацькі пасочки. 

Напередодні свят увесь цей час мешканці Івано-Франківщини готують для наших захисників великодні кошики. Серед традиційних страв – і паски.

На Прикарпатті паски відвіку випікали в Чистий четвер. Цей рік змінив усе... Тепер їх готують заздалегідь, адже треба встигнути освятити й передати до регіонів, де ведуться активні бойові дії. Так само – й мешканцям охоплених вогнем областей. Адже багато з них не мають ні з чого, ні на чому спекти ці великодні короваї. 

У Городенківській територіальній громаді Коломийського району паски освятили в понеділок, 18 квітня. Їх привезли до міста кілька сотень із навколишніх сіл. Випікали в дитсадках і школах, так само – працівники закладів культури територіальної громади.

Чин освячення здійснили отці-декани Ігор Левицький та Іван Мороз. Пасочки волонтери відвезуть військовим на передову. Частину передають внутрішньо переміщеним особам, які проживають у громаді.

Підготували пасочки і в селі Росохач цієї громади. Продукти надали мешканці села, а спекли працівниці дитсадка «Малятко». Чин освячення здійснив місцевий священик о. Юрій. До слова, в сільських комунальних закладах день у день готують для наших захисників та мирних жителів визволених міст і сіл м’ясні закрутки, вареники, голубці, солодкі смаколики. З особливим трепетом оздоблювали пасочки, щоб передати відчуття свята. 

«Духовна підтримка є дуже важливою для наших захисників, які як сьогодні, так і на свята виконуватимуть свій обов’язок, захищатимуть нас та Україну, – повідомив начальник відділу культури територіальної громади Ярослав Левкун. – Ці пасочки – частинка домашнього побуту, душі й відчуття родинного свята».

Івано-Франківська область.

Фото з відкритих джерел.