Російський окупант зґвалтував на окупованій території немовля, зґвалтований у Ворзелі чоловік помер

Офіс Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини фіксує злочини, скоєні російськими окупантами на території України, що прямо заборонені статтею 6 Римського статуту Міжнародного кримінального суду, зокрема й сексуальні. Як повідомляє український омбудсмен Людмила Денісова, відомі десятки і десятки фактів зґвалтувань жінок, дівчаток та хлопчиків, чоловіків, а також людей літнього віку.

Серед постраждалих від насильницьких дій окупанта – немовля. Про страшний злочин стало відомо завдяки соцмережам. Насильник, який представився на камеру Олексієм Бичковим, зняв, як сам сказав, «люте відео». Окупант із садистським задоволенням тре щіточкою для вій між сідницями немовляти, облизує щіточку і водить нею по своєму обличчю. На записі чути, що дитина починає плакати.

У відеозверненні до парламенту Литви 12 квітня Президент Володимир Зеленський підтвердив, що цей злочин скоїв російський військовий зі Пскова на прізвище Бичков.

«Про це просто страшно говорити, але це правда, це було. Встановлена навіть ця особа – російський вояка Бичков зі Пскова, десантник чи спецпризначенець, який відправляв товаришам відео того, що він робить з немовлям, як він знущається з немовляти. Ось такий російський військовий, захисник дітей. Ось така спецоперація, яку спланували в Москві. Ось така історія боротьби за «русский мир», сказав Зеленський і додав, що «російські пропагандисти, мабуть, – вже почали це виправдовувати», мовляв такого не було, а «якщо було – то це був захист». «Може російський міністр оборони запросить таких псковських десантників до себе додому для захисту своїх дітей і онуків? Чи не хоче цього?» – наголосив Зеленський.

У соцмережах знайдено й інші відео Бичкова, який служить у військовій частині № 64044 у передмісті Пскова, а зараз воює в Україні. Відомий окупант і тим, що знімав свої геніталії та оприлюднював ці кадри.

Ще одна страшна історія вразила українське суспільство, що понад 50 днів протистоїть натиску російської армії ґвалтівників і мародерів. У селищі Ворзель на Київщині після жорстоко зґвалтування та знущань помер чоловік. Про це повідомив міський голова Бучі, сусідньої з Ворзелем, Анатолій Федорук. Зґвалтований працював охоронцем дитячого санаторію «Орлятко».

«Він уже 200-й. Після тих знущань він не витримав і помер», – сказав Анатолій Федорук. Посадовець додає, що окупантів дивує і злить рівень життя українців. «Один із військових (рф) спілкувався чи то з мамою, чи то з дівчиною, а я чув через паркан. Він каже: «Ти уявляєш, у їхніх «ізбах» унітази стоять! І є гаряча вода!» Міський голова Бучі зазначає, що нелюди з росії – мародери. «Вони грабували будинки, квартири. Звідти виносили беушні пральні машинки, килими, кавоварки. 1 квітня я виїхав у Гостомель і зміг побачити колону, що відступала під натиском ЗСУ і була розбита. Пральні машинки, килими запаковані на машини, які вигоріли. Вони мародери, грабують наші населені пункти, вбивають цивільних. Це орда. Якщо не покарать їх, вони підуть далі». Втім, як каже Федорук, він «бачив заграву, у бік Демидового, Іванкова», де ЗСУ накрили вогнем окупантів, що втікали. «Їм по заслугах дісталося», – додає він.

Сексуальне насилля над українцями омбудсмен Людмила Денісова назвала геноцидом. «Це і є геноцид українського народу. Коли вони ґвалтують наших дітей, вони кажуть: «Ми доведемо вас до того, що взагалі ніколи не будете народжувати українських нацистів», – зазначила вона.

Під час брифінгу для іноземних журналістів омбудсмен наголосила: «Я вже розповідала про 25 жінок, віком від 14 до 25 років, яких ґвалтували у Бучі в підвалі. 9 з них вагітні. Дівчинка, якій 14 років і яку ґвалтували п’ять окупантів, зараз вагітна. До нас звернулася її мати з питанням «Що робити?». Лікарі не рекомендують жертві зґвалтування маніпуляцію з переривання вагітності. Схожа історія й іншої жінки, що з окупованої території виїхала у Польщу. «Дуже важко жінці думати про те, що вона народжуватиме дитину від агресора, від того, хто вбиває людей», – каже Людмила Денісова.

Вона зазначає, що отримує дуже багато дзвінків та повідомлень про сексуальні злочини російських окупантів в Україні, проте «більшість жінок не хочуть, щоб їхні історії були розповсюджені», тож відомо лише про невелику частину сексуальних знущань та вбивств зґвалтованих українок. Лише за добу на гарячу лінію Уповноваженого з прав людини за отриманням психологічної допомоги внаслідок зґвалтування російськими військовими звернулись 53 особи і тільки три з них дали дозвіл на те, щоб історія та деталі злочину проти них могли бути оприлюднені у ЗМІ.

Як, наприклад, історія 25-річної українки та її 16-річної сестри, яку окупанти зґвалтували прямо на вулиці.

«Три нелюди, – зазначає Людмила Денісова. – Двоє ґвалтували, а третій тримав 25-річну сестру. Вона на колінах вимолювала: «Зробіть це краще зі мною». Але вони сказали: «Ні, так буде з кожною нацистською шлюхою». Таких випадків багато, це відбувається масово».

Серед задокументованих злочинів – насилля над вагітною 16-річною жінкою та її 78-річною бабусею, яких, за словами Людмили Денісової, зґвалтували разом. Жертва насилля російського солдата втратила дитину. Від пережитого шоку втратила двійнят і жінка з Бучі. Вона звернулася до Офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини і розповіла, що втратила дітей після того, як на її очах окупанти розстріляли людей.

«Сексуальні злочини, які призводять до неможливості народжувати дітей – це геноцид народу. Точну кількість таких злочинів ми не можемо назвати зараз, але вони мають масовий характер. Ми кожен день знаходимо докази таких злочинів – це і є геноцид», – каже Людмила Денісова.

Фото з відкритих джерел.