Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.

Чотири прямі влучання снарядів витримав Христо-Різдвяний кафедральний собор у Сєвєродонецьку. Попри завдані окупантами руйнування, у підвальному приміщенні кафедрального собору сьогодні відбулася Великодня заутреня та Божественна літургія.

Частково зруйнована російськими загарбниками й будівля Свято-Катериненського храму в Щасті, яка є пам'яткою культурної спадщини.

Артилерійські снаряди російської армії влучили також у Свято-Митрофанівський храм в Лисичанську і у храм на честь Мотрони Московської в Рубіжному.

У Попасній окупанти пошкодили храм Свято-Михайлівської парафії.

У Рубіжному постраждала новобудова – Свято-Георгіївський храм.

У Свято-Троїцькому храмі в Троїцькому повибивало вікна.

Крім того, зазнали руйнувань ісламський культурний центр «Бісмілля» в Сєвєродонецьку та молитовне приміщенні ЄХБ у Метьолкіному.
«Руський мир» руйнує все на своєму шляху, навіть те, у що самі нібито вірять, - православні храми. Російським загарбникам не потрібні ані люди, ані будинки, ані підприємства, ані пам’ятки культури», - зазначив очільник Луганської області Сергій Гайдай щодо проявів варварства, дикунства та вкрай нелюдського ставлення окупантів до людей та об’єктів культурно-духовної спадщини.

На знімку: один із пошкоджених обстрілами храмів на Луганщині.

Фото Луганської обласної військової адміністрації.