Громада виділила сім гектарів комунальної землі для вирощування картоплі, цибулі, столових буряків, капусти. До догляду за нею залучають небайдужих, найперше, працівників комунальних підприємств (на знімках), запрошують також переселенців. Суть проекту — виростити власну продукцію для закладів соціальної сфери.

Про те, як вдається реалізувати задумане, голова Бершадської громади Віталій Драган розповів на своїй сторінці у Фейсбуці, а також поділився думками з сайтом Суспільне.Вінниця.

«Насінням картоплі допомогли місцеві мешканці, загалом отримали від них приблизно десять тонн, — зазначив Віталій Драган. — Їх вистачило на чотири гектари, всю бульбу вже посадили. Так само люди допомогли з цибулею. Насіння буряків закупили, так само придбаємо капусту для посадки».

Цибулю садили вчителі, працівники будинку культури. Для картоплі використали техніку комунального підприємства «Берлан». Дизельним паливом допомогли фермери. Доглядати за рослинами погодилися окремі переселенці.

За словами керівника громади, у них є сховище, де зберігатимуть вирощену продукцію.

«За попередніми розрахунками, матимемо її більше, ніж потрібно для забезпечення лікарні, школи та дитсадків, — пояснив Віталій Драган. — Що залишиться, виставимо на так звану комунальну торговицю. Продаватимемо овочі для пенсіонерів. За пенсійним посвідченням вони зможуть придбати частину вирощеного за собівартістю, а це, зрозуміло, дешевше від ринкової ціни».

Проект, на перший погляд, простий, але вкрай важливий, особливо у нинішніх умовах війни, коли питання забезпечення людей продуктами харчування постає на перший план. Тому ініціатива керівника Бершадської громади заслуговує на увагу і поширення.

Фото з Фейсбук-сторінки Віталія Драгана.