Взяти Київ за 72 години. На це розраховував кремль, засилаючи свою Vipорду на «зачистку» території нашої держави. Три доби протримається Україна від початку широкомасштабного наступу російських військ, думали у Пентагоні. Ці години/доби взяті не зі стелі. Вони науково спрограмовані на основі даних кількості сил та озброєння обох країн.

Але щось пішло не так у розрахунках. І росіяни, і американці не зважили на людський фактор – готовність українців до спротиву та нашу тактичну кмітливість (від вміння збивати цеглиною ворожі дрони до «граблів» Чорнобаївки).

А ще у ці комп’ютерні програми не закладена похибка на тупість російської армії, яка не вписується в жодну сучасну модель ведення бойових дій, та неефективне використання зброї. Цю ахіллесову п’яту рашистів українці вдало полоскотали у битвах за Чернігів і Київ. Саме там, здивовані «гарячим прийомом» орки, масово відкинули чоботи, башти з танків і мрію прогулятися київськими пагорбами.

На знімку: Після визволення передмістя Києва.Село Дмитрівка.

ЗСУ під Києвом розбили міф про «другу армію світу», та й частину її теж… Рашка довго лякала своєю новітньою зброєю, якій «немає рівних у світі». Потужна машина кісільова-соловйова-скабеєвої з «перетворення на ядерний попіл» всіх, хто проти болотної московії, блефувала потужно, підвищуючи ставки. Головним шулером у грі був путін. Він особисто демонстрував на загал анімацію з атомними ракетами, які виявилися нереалізованою фантастикою.

Для західних і наших військових аналітиків було загадкою чому, маючи істотну перевагу в авіації та ракетах, ерефія її не використала. І чому менш як половина їхніх «найкращих у світі» ракет, випущених по Україні, промазувала по цілях. На міжнародному ринку озброєнь йойкнули від російських ноу-хау, коли дізналися, що ото розпіарена «високоточна» російська зброя оснащена ще радянськими системами наведення та навігації, розробленими у 60-70-х роках минулого століття

Міць «другої армії світу» побачили на підступах до Києва, коли ЗСУ визволили передмістя. Але ще не прибрали її мотлох з узбіччя війни. Серед скелетів обгорілої танкової колони «асвабадітєлєй» пощастило знайти зразок новітньої зброї «русского міра» і переконатися – на озброєнні інших армій світу таких «аналоговнет». Щоправда, її неефективне використання у відбитті контрнаступу українських сил сумнівів не викликало.

Фото обгорілої бити.