Через «Дію» на сьогодні це зробили вже понад 100 тисяч громадян. «Зараз уряд надає відповідні субвенції обласним бюджетам із резервного фонду для оперативного відновлення комунікацій, інфраструктури та житла там, де це можна зробити. Також виділяємо кошти ДСНС для демонтажу будівель, що становлять небезпеку через руйнації», - про це під час засідання уряду повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, додавши, що у вівторок уряд виділив додаткові 400 мільйонів гривень на відновлення критичної інфраструктури нашої країни. Зокрема, 250 мільйонів гривень спрямовано до Харківської області та ще 150 мільйонів – Чернігівщині (для реконструкції «Чернігівводоканалом» водопровідної насосної станції № 2 «Подусівка» та трансформаторних підстанцій).

Однак повне відновлення країни, за його словами Д. Шмигаля, розпочнеться після завершення війни. При цьому Україна домагатиметься, щоб усе було відшкодовано російською федерацією, зокрема, за рахунок її уже арештованих активів на суму понад 500 мільярдів доларів. «Цивілізований світ розуміє, що за відновлення України має платити агресор. Це може зайняти час, але сьогодні на рівні парламентів США і Канади таке обговорення розпочато. І ми докладаємо зусиль, аби це відбулося у найкоротші терміни», - зазначив прем’єр.

Держава також продовжує реалізацію програми єПідтримка. На сьогодні  допомогу в розмірі 6,5 тисячі гривень уже виплачено 3,6 мільйона українців.

Загалом на цю програму вже спрямовано понад 23 мільярди гривень, але, щоб охопити нею тих людей, які зареєструвалися в останні дні, уряд виділив додаткові 2 мільярди гривень. Цих коштів вистачить для виплати допомоги  ще понад 300 тисячам громадян.

Підтримано й рішення про запуск спільної з місією Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні та Товариством Червоного Хреста України програми для вимушених переселенців. Ці виплати здійснюватимуться на основі наявних відомостей інформаційної бази внутрішньо переміщених осіб, тож додаткова реєстрація не потрібна. Програмою планується охопити майже мільйон осіб, насамперед з тимчасово окупованих територій і зон бойових дій. Розмір цієї допомоги становитиме 2500 гривень на особу.

Ще одним рішенням уряд вдосконалив процедуру формування продуктових наборів для людей у прифронтових містах. Найближчим часом планується сформувати та розподілити майже 10 мільйонів безплатних продуктових та санітарно-гігієнічних наборів. До того ж відтепер військові адміністрації зможуть допомагати одна одній закупленими за рахунок бюджетних коштів  резервами для формування таких наборів.

Представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук також повідомив, що за рішенням уряду на період воєнного стану для працівників суб’єктів господарювання державного сектору економіки може запроваджуватися дистанційний режим роботи (у разі наявності організаційної і технічної можливості для виконання обов’язків). При цьому робота працівників, членів виконавчого органу та керівників суб’єктів господарювання за межами України допускається лише у випадку оформленого в установленому порядку службового відрядження.

Кабмін ухвалив рішення про перетворення Воєнно-дипломатичної академії імені Євгена Березняка на Воєнну академію імені Євгена Березняка як закладу вищої освіти розвідувального органу Міністерства оборони.

Уряд підтримав та подасть на розгляд парламенту законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо спрощення умов провадження господарської діяльності в період воєнного (надзвичайного) стану в Україні). Пропоновані зміни передбачають, що в період воєнного (надзвичайного) стану суб’єкти господарювання набуватимуть права на провадження окремих видів господарської діяльності на підставі подання до відповідних органів ліцензування, дозвільних органів та суб’єктів надання публічних послуг, декларації про провадження господарської діяльності без отримання документів дозвільного характеру, ліцензій або інших результатів надання публічних послуг, одержання яких нині передбачено законодавством. Крім того, документи дозвільного характеру, строк дії яких закінчується у період воєнного (надзвичайного) стану, вважаються такими, дію яких продовжено на період воєнного (надзвичайного) стану та протягом трьох місяців з дня його припинення чи скасування.

Також підтримано законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо державної системи моніторингу довкілля). Документом, зокрема, пропонується визначити основні засади створення та функціонування державної системи моніторингу довкілля та її підсистем, а також загальнодержавної екологічної автоматизованої інформаційно-аналітичної системи забезпечення прийняття управлінських рішень і доступу до екологічної інформації.