Дорогі друзі!
Щиро вітаю із знаменною датою — 80-річчям заснування театру.
Один з найстаріших театрів ляльок України має яскраву і самобутню історію. Вона пов’язана з іменами талановитих особистостей — Віктора Добровольського, Любові Гаккебуш, Олександра Юдовича, Сергія Єфремова, Елеонори Смирнової, Шарля Фоєрберга, Бориса Смирнова, Віктора Старікова, Анатолія Поляка, Анатолія Павлика та багатьох інших.
Приємно відзначити, що театр увесь час розвивається, нарощуючи свій творчий потенціал. У вашому репертуарі — художньо досконалі, новаторські сценічні твори. Про визнання донецької театральної школи свідчать численні дипломи, отримані на міжнародних, всеукраїнських та міжрегіональних фестивалях, а також престиж та популярність фестивалю «Лялькові зустрічі», фундатором якого став ваш творчий колектив.
Сподіваюсь, що ви й надалі сприятимете відродженню української національної культури, духовних цінностей, пробуджуючи у дітей найкращі людські якості — почуття патріотизму, любов до природи, душевну щирість, сміливість, шляхетність.
Бажаю усім вам здоров’я, добробуту, нових блискучих вистав, постійних аншлагів, бурхливих оплесків і прихильності глядачів.
Голова Верховної Ради України Володимир РИБАК.