У понеділок у Донецькому академічному обласному театрі ляльок відбудеться творчий вечір, присвячений 80-річчю заснування закладу. 
Тиждень кращих постановок, що пройшов цього місяця, став гарною нагодою для спілкування режисерів, художників, акторів, майстрів ляльок з юними глядачами. Вдячна публіка могла переглянути вистави «Дорога до Віфлеєма», «Пригоди козака Мамая», «Івасик-Телесик», «Казка про Омелька», «Колобок», «Дюймовочка», «Кицин дім» та інші. У нинішньому репертуарі театру — понад 30 вистав різної тематики: про любов до природи, прекрасного, виховання кращих людських якостей — душевної щирості, сміливості, шляхетності.
— Ювілей нашого колективу збігся із визначними творчими перемогами: вистава «Дорога до Віфлеєма»       С. Ковальова, присвячена духовному вихованню підростаючого покоління, отримала низку дипломів на престижних міжнародних фестивалях театрів ляльок у Києві, Вінниці, Черкасах, Бєлгороді. А «Допитливе слоненя» Р. Кіплінга та «Лисичка, Котик і Півник»    О. Олеся ми показали на фестивалях у Сімферополі та Запоріжжі. Наш театр, який є лауреатом премії імені Лесі Українки Кабінету Міністрів України, виступив фундатором регіонального фестивалю «Лялькові зустрічі», який цього року пройшов ушосте, — зазначив директор театру заслужений працівник культури України Віктор Старіков.
Донецький театр ляльок — колектив однодумців, яскравих творчих особистостей. Це — головний режисер Анатолій Поляк, заслужений артист України, лауреат премій імені Лесі Українки та        М. Садовського і головний художник Анатолій Павлик, лауреат премії імені Лесі Українки, дипломант багатьох фестивалів та конкурсів. Незабутні образи створюють майстри сцени — заслужений артист України Михайло Загной, Ірина Каракаш, В’ячеслав Греков, Борис та Любов Шайдери, Євгенія Железняк, Людмила Капшурова, Світлана Суворова, Ігор Бойко, Віктор Шалда, Віталій Кравцов, Тетяна Компанієць та інші актори. Мистецтво донецьких лялькарів знають не тільки на Донбасі, а й у Києві, Вінниці, Сімферополі, Хмельницькому, Львові, Харкові, Запоріжжі, Дніпропетровську та інших містах України, а також у Росії, Білорусі, Бельгії, Молдові, Сербії.
— Особливе місце серед заходів до ювілею посідає показ вистав та проведення творчих зустрічей для юних пацієнтів онкогематологічного центру, вихованців школи-інтернату № 8 для дітей із захворюваннями серцево-судинної системи, ревмокардіологічного центру, Макіївського навчально-реабілітаційного центру (МНРЦ) «Радуга», міських притулків № 1 та № 2, школи № 5 для дітей, хворих на ДЦП, у Донецьку, дитячого будинку у Сніжному, — додав керівник театру.
День народження театру ляльок — 1 грудня 1933-го. Все починалося зусиллями акторів-ентузіастів при драмтеатрі. Першим директором закладу став Віктор Добровольський, а художнім керівником — Любов Гаккебуш. 1960-і роки — час становлення театру, тоді створено талановиті вистави режисера Олександра Юдовича та Сергія Єфремова, блискучі ролі Елеонори Смирнової та Шарля Фоєрберга, нині — відомих лялькарів. З 1971-го по 1999-й головним режисером театру був Борис Смирнов. Його вистави відзначалися високою культурою, інтелігентністю, майстерністю виконавців, глибоким знанням специфіки театру ляльок.
У різні роки кращі постановки закладу були відзначені престижними дипломами на міжнародних, всеукраїнських та міжрегіональних фестивалях.
Донецька область.
 
Сцена з вистави «Дорога до Віфлеєма».
Фото надане Донецьким академічним обласним театром ляльок.