На знімку: Віталій Бирчак (ліворуч) та Олександр Тарасюк.

Допомоги забагато не буває. Особливо в нинішній кризовий період. Коли триває така руйнівна війна – кожна гривня важлива. Тим-то вагомою вийшла ініціатива поета й журналіста із Коломиї Віталія Бирчака. Відомий ще як благодійник, митець оголосив ініціативу: використати на потреби бійців виручені кошти за придбану збірку його поезій «Тобі». «Загалом придбали 32 екземпляри книжки та зібрали 18 365 грн, – розповів Віталій. – Книжка коштувала 110 грн, але зазвичай давали більше. За ці кошти закупив 132 футболки, 540 пар шкарпеток та 240 штук чоловічої нижньої білизни для бійців 10-ї  гірсько-штурмової бригади, що базується в Коломиї. Усе це передав до Фонду підтримки гірсько-штурмової бригади «Едельвейс». Попередньо радився з ними щодо потреб. Дякую кожному благодійникові за щире серце. За допомогу та підтримку».

Важливо, що місцевий підприємець Віктор Дрогомирецький не тільки віддав придбане за гуртовими цінами, а ще й пожертвував товару на 5 460 грн. Долучилися й волонтери, які доставили все до місця призначення. 

Нещодавно до Фонду підтримки гірсько-штурмової бригади «Едельвейс» завітали і два брати Владислав та Олександр. Старший  пожертвував 2000 грн, а молодший 1000 грн. Вони збирали ці гроші на спільну мрію – гіроскутер, але вирішили відкласти цю ідею на потім. 

Задля таких дітей варто воювати. 

«Це справжні патріоти. Окрема подяка їхнім батькам за таке виховання, – зазначив директор фонду Олександр Тарасюк. – Спільно з фондом ми прийняли рішення здійснити мрію хлопчиків та подарувати їм те, чого вони так хотіли. Нехай знають, що добро завжди повертається. Завдяки таким історіям знаємо, за кого і за що нам потрібно боротися». 

Людмила СТРАЖНИК.

Фото з відкритих джерел.