На знімку: під час урочистого відкриття майданчика.

Понад сто вихованців чотирьох інтернатних закладів Харківщини отримали нові засоби для відновлення сил після евакуації. На території санаторію «Смерічка» в селищі Ворохта для них відкрили новий майданчик. Комплекс розрахований для дітей різних вікових груп та обладнаний спеціальним трав’яним покриттям задля комфорту та безпеки малюків, а також облаштований сучасними гірками, тренажерами, каруселями й батутами.

«Такі обнови тут – з ініціативи голови Івано-Франківської обласної військової адміністрації Світлани Онищук та фінансової підтримки меценатів, котрі за короткий термін збудували спортивну локацію для наших вихованців, – розповів директор та головний лікар санаторію Роман Косило (на знімку в центрі). – Здавалося, б неймовірно, але на заклик відгукнулося майже тридцять благодійників. Вони організувалися та взялися за роботу».

На урочистому відкритті дитячого майданчика голова ОВА Світлана Онищук подякувала меценатам за таку оперативність, так само керівництву та працівникам санаторію – за уважне ставлення до дітей. У мирний час санаторій у Ворохті спеціалізувався на лікуванні та профілактиці ортопедичних захворювань, тепер надають фахову допомогу ширшому колу маленьких пацієнтів. Серед інших сюди так само евакуювали вихованців Харківського психоневрологічного дитячого інтернату, тож потрібне й належне лікування, яке хворі дітки отримують в обласному медзакладі.

«Від початку війни ми прийняли в області майже 140 тисяч тимчасово переміщених осіб, чимало з них – діти. Зокрема Івано-Франківщина стала прихистком і для позбавлених батьківського піклування діток. Одним із обласних закладів, який їх прийняв, і став санаторій «Смерічка». Відвідувала його місяць тому. Відтоді вжили невідкладних заходів для покращення роботи. Впевнено можу сказати, що за цей час тут відбулось багато позитивних змін»,  – підсумувала Світлана Онищук.

Ворохтянський селищний голова Олег Дзем’юк зазначив, що благодатна карпатська природа привабила кілька тисяч тимчасових біженців із охоплених вогнем регіонів. Їх гостинно прийняли всі відпочинкові заклади територіальної громади. Керівник висловив запевнення, що тут, серед гір та лісів, вони зможуть забути про жахіття війни. Насамперед – діти. Тож місцева влада та підприємці, громадськість усіляко сприяють їм у цьому.

Фото з відкритих джерел.