Лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська закликала до посилення санкції, подальшої ізоляції режиму лукашенка, допомоги громадянському суспільству і медіа, підтримки медиків та білоруських добровольців, які воюють на боці українського народу проти військ рф.

В інтерв'ю «Голосу Америки» вона повідомила, що провела у Вашингтоні зустрічі з кількома сенаторами, членами Палати представників, включно зі спікеркою Ненсі Пелосі, а також - із представниками Національної Ради безпеки США. 

«Я надала нову інформацію щодо Білорусі та розповіла їм про нашу стратегію, як перемогти Лукашенка; наша стратегія базується на виснаженні режиму Лукашенка», - сказала вона.

Тихановська також повідомила журналістам, що передала «масові докази запуску ракет з нашої території, переміщення російської техніки на території Білорусі». «Це внутрішня інформація про якісь внутрішні розпорядження про розміщення на нашій території різної російської військової техніки», – пояснила Тихановська CNN. «Так, люди збирали цю інформацію протягом усього періоду війни. Вони добре задокументовані, і ми передали ці докази уряду».

Лідерка білоруської опозиції під час зустрічей у Вашингтоні закликала американців надавати більшу підтримку Україні.

«Я лобіюю за Україну, за той факт, що якщо українці просять про певне спорядження, військову допомогу, треба її надати, тому що Україна бореться не лише за свою державу. Вони борються за демократичні цінності, за незалежність, а білоруси борються поруч з ними за свою незалежність також».