Вона опікуватиметься питаннями забезпечення населення продовольчими товарами тривалого зберігання та санітарно-гігієнічними товарами в умовах воєнного стану.

Про це інформує Міністерство економіки України.

У складі групи - представники Офісу Президента, Міністерства економіки України, Міністерства інфраструктури, Міністерства фінансів, Міністерства аграрної політики та продовольства, Держпродспоживслужби, а також обласних військових адміністрацій.

Робота в рамках урядового об'єднання спростить координацію учасників проекту та дасть змогу оперативно розв'язувати проблеми із закупівлею та доставкою необхідних товарів у зони активних бойових дій. Йдеться про більш як сім мільйонів продуктових наборів, які спрямовують у найбільш уражені війною регіони. До таких наборів входять продукти тривалого зберігання, кожен розрахований на місяць споживання.

Завдання Міжвідомчої групи – цілодобово опрацьовувати всі проблемні питання, які виникають під час забезпечення людей продуктовими наборами, зокрема, здійснювати відновлення логістичних ланцюгів, пошук можливостей безпечної доставки наборів, систематизувати та координувати дії усіх органів влади, – про це інформує Міністерство економіки України на сторінці у соцмережі

«Голос України»

Фото з відкритих джерел.