У ПСП «Україна», що в селі Кам’янка Чорноморської територіальної громади Миколаївського району, завершується комплекс весняно-польових робіт. Голова підприємства Андрій Костерчук (на знімку) в ексклюзивному інтерв’ю «Голосу України» розповів, що все йде за планом, відповідно до графіка. Коли настала можливість вийти в поле і тому сприяли погодні умови, все так і відбулося.

«Незважаючи на повномасштабне вторгнення ворога, ми розпочали комплекс весняно-польових робіт. Бо війна війною, але людей треба годувати та готуватися до майбутніх врожаїв. Наш фронт – продовольчий. Посіяли горох. Згодом взялися за соняшник, проте скоротили його площі. З урахуванням того, що він у нас ще залишився з минулого року. Звісно, була невпевненість, пов’язана з війною. Від запланованого соняшнику посіяли лише 20 відсотків», – розповів Андрій Іванович.

Наразі в господарстві ведуть боротьбу проти шкідників та хвороб зернового клину. Вносять фунгіциди та мікроелементи, прибирають бур’яни.

Взагалі в господарстві посіяно 2000 гектарів зернових: 700 – ячменю, 1300 – пшениці. А також 56 га гороху, 55 – соняшнику.

«Всі працюють, все нормально, – переконує керівник. – Разом боремося з непрошеними «гостями». Надаємо допомогу Миколаєву з водою, наші дівчата готують їжу для військових. 25 тонн питної води поставляємо до облцентру щодня».

Подякував аграрій за державну підтримку. Каже, що власних оборотних коштів вистачає. Натомість господарство взяло кредит на чотири мільйони гривень без застави, без відсотків. Каже, що це досить суттєво. «Про всяк випадок. Хай собі буде», – каже він. І правда. Добрий господар завжди має підстрахуватися.

Миколаївська область.

Фото автора.