На знімку: народна депутатка Оксана Савчук. 

Із початку повномасштабного вторгнення росії в Україну робота громадської приймальні народної депутатки Оксани Савчук на окрузі не припинялася. Щодня приходять мешканці Івано-Франківської територіальної громади із різними зверненнями. Адже крім війни, ніде не поділися й інші проблеми. Хтось має потребу в лікуванні, дехто заплутався в комунальних питаннях, а кому просто треба моральної підтримки.

«Війна внесла свої корективи, – розповідає Оксана Савчук. –  Приміром, звертаються із проханням допомогти евакуювати рідних чи знайти для них прихисток. Уся моя команда тут, в Україні, і продовжує працювати. Проводимо толоки, відкрили оновлене педіатричне відділення в Івано-Франківську, висаджуємо квіти в рамках ініційованого мною екоруху «Квітуча Галичина». Тилові міста повинні працювати, бо без сильного тилу не може бути сильного фронту». 

На знімку: воїни тилу. 

Оксана Савчук проводить ґрунтовну законотворчу роботу. Зокрема, підготувала та зареєструвала в парламенті надзвичайно важливі законопроекти. Один із них – № 7204, «Про заборону Московського патріархату на території України». Аргумент вагомий: Московський патріархат є філіалом росії у путінській пропаганді проти нашої держави. Він не може діяти на території України.
Ще один законопроект № 7318 – «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо очищення влади від засновників та членів антиукраїнських політичних партій». 

«На кожних виборах колишні регіонали та опзжешники міняють назву партії та розгойдують країну ізсередини, сіючи проросійські настрої. Тепер їхні депутати здають наші міста окупанту і стають коригувальниками вогню по українських військових і цивільному населенню. Лише заборона балотуватись на всіх рівнях влади цим зрадникам допоможе очистити владу від колаборантів», – стверджує Оксана Савчук.

Одним із пріоритетних напрямів діяльності народної депутатки нині є  допомога військовим і добровольцям, які захищають українську землю. Завдяки підтримці наших співвітчизників та зарубіжних партнерів із Польщі, Чехії, Румунії, Іспанії, США, Англії та інших країн забезпечують бійців усім необхідним на фронті. Команда Оксани Савчук постійно підтримує ОДЧ «Карпатська Січ» та батальйон «Свобода» у боротьбі проти окупанта, адже захисники перебувають саме на передовій. 

«Гуманітарні вантажі відправляємо так само до Чернігова, Харкова, Мелітополя, Сєвєродонецька, Гостомеля, десятки вантажів підготували для мешканців Києва, – інформує Оксана Савчук. – Медичні засоби, призначені зокрема для хірургії, відправлено до Запорізького військового шпиталю, а також Інституту нейрохірургії ім. А. П. Ромоданова НАМНУ. Крок за кроком наближаємо нашу перемогу. Бо бачимо своє майбутнє лише в Україні!»

Івано-Франківська область.

Фото та інформація надані громадською приймальнею Оксани Савчук.