Марина Лазебна, міністр соціальної політики України, повідомила, що за січень-квітень 2022 року сума доходів Пенсійного фонду України становила 171,8 мільярда гривень, що на 12,3 мільярда гривень більше, ніж за аналогічний період минулого року (або на 107,7%). При цьому сума доходів від єдиного внеску, розподілена на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, перевищує показники відповідного періоду минулого року на 11,5 мільярда гривень.

«Незважаючи на війну, під час якої російські війська цілять по критичній інфраструктурі, складам, великим підприємствам, фермам, економіка країни працює, а соціально-відповідальний бізнес сплачує податки та соціальні внески. За перші чотири місяці року від сплати ЄСВ до Пенсійного фонду надійшло на 11,5 мільярда гривень більше, ніж за такий самий період минулого року. Навіть у квітні доходи ПФУ на 400 мільйонів більші, ніж минулого року.

Завдяки цьому держава має ресурси і вчасно та в повному обсязі спрямовує фінансування банкам та Укрпошті для виплати пенсій. Дякуємо нашому економічному фронту, тримаємо стрій та наш соціальний фронт», - прокоментувала Марина Лазебна.

Міністр повідомила, що фінансування пенсійних виплат у травні вже розпочалось. На пенсійні виплати спрямовано перші 1,3 мільярда гривень. Вони спрямовані для виплати пенсій людям, які отримують їх через Укрпошту. Це 11% необхідного фінансування на травень для виплати пенсій через Укрпошту.

Загалом на травень заплановано 49,1 мільярда гривень на пенсійні виплати. З них:

• 37,6 мільярда на виплату пенсій пенсіонерам, які обслуговуються в банках.

• 11,5 мільярда гривень на виплату пенсій пенсіонерам, які отримують пенсії через Укрпошту.

Фінансування пенсійних виплат у травні здійснюватиметься вчасно відповідно до графіка.