Ірпінь. Будинок культури. Сюди привозять іноземні делегації, аби наочно показати наслідки «русского міра», що наслідив на Київщині з початку широкомасштабного вторгнення на нашу землю.

В осередок культури українського містечка «прилітало» не один раз. Гаряче тут було на початку березня. У цю частину міста російські війська не заходили, але густо діставали її з артсистем.

Символічно, що гатили путінці по архітектурній споруді, збудованій ще за радянських часів,  які вони так намагаються  реанімувати силою. У центрального входу будівлі – характерні для того періоду  скульптури пролетаря та робітниці-жінки -матері з дитиною. Вони вистояли під обстрілами поціновувачів  сталінансу. Тільки у «робочого класу» побило осколками ноги.  Стріляти по ногах цивільних українців, взятих у полон окупації, – фішка російських катів… 

Решітки з арфами на вікнах будинку не врятували скло від фальшивої какофонії залпового вогню «носіїв русскої культури». Від цього божевілля у будівлі завалило дах.  Напевно, можна вести запеклі дискусії, що на межі війни опонентів, у культурному просторі. Але нести свою «культуру у маси» війною – психопатологічне варварство…

До «нєпротівлєнія злу насілієм»  закликав «вєлікій русскій пісатєль» Лєв Толстой.  Після нашестя дикунського зла з болотної московії  на Україну їхня «русская класіка» не читається літературною мовою. А за кожну сльозу на щоці  наших дітей ми відповімо «русскому міру» у дусі нашої української культури, не філософствуючи із Достоєвським.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА і автора.