«Подякував за непохитну підтримку нашої країни та організацію Міжнародної донорської конференції. Це надзвичайно важливий майданчик для координації зусиль в організації всебічної допомоги Україні», - відзначив прем’єр України у своєму телеграм-каналі.  

За його словами, головними темами розмови стали зброя, санкції, фінансова підтримка та європейська перспектива. «Доносимо цю позицію до партнерів, і вони нас чують. Фінансова підтримка України - це внесок у майбутню стабільність і безпеку європейського континенту та всього світу», - переконаний прем’єр.

На зустрічі зі шведською колегою він також презентував онлайн-платформу Фонду відновлення, ініційовану Президентом України Володимиром Зеленським. «Обговорили з пані Андерссон і питання енергетичної безпеки, диверсифікації постачання ядерного палива, а також необхідність надання Україні сучасного військового озброєння», - підсумував Денис Шмигаль.

Нагадаємо, сьогодні у Варшаві за ініціативи Польщі та Швеції відбулася міжнародна донорська конференція, під час якої було зібрано 6,5 мільярда доларів. До учасників конференції звернувся Володимир Зеленський.

Фото з телеграм-каналу Дениса Шмигаля.