Рудольф Дзуринець (ліворуч) та Олександр Мавріц (з цигаркою).

Гроші, які люди сьогодні перераховують на потреби військових, – це не благодійність, а прямі інвестиції. Інвестиції у власну безпеку й оборону. Адже кожна гривня, яка надходить від співвітчизників на тепловізори, броники, автомобілі, тактичні штучки для наших захисників, – інвестиція в обороноздатність держави. Таку думку висловив український письменник і волонтер Андрій Любка.

Про важливість народних інвестицій під час війни з росією, про мотивацію та здоровий прагматизм українців він розмірковує в есе на своїй сторінці у Фейсбук.

«Якщо наш вояк не буде добре екіпірований і підготовлений, то не буде перемоги, а якщо не буде перемоги й відновлення територіальної цілісності включно з Донбасом і Кримом, то не буде реальних економічних перспектив в Україні. Тобто єдиним варіантом жити нормально стане тільки еміграція з України. Тому українці масово ІНВЕСТУЮТЬ у свою армію, вкладають власні гроші, щоб у тому числі зберегти своє майно і перспективи для розвитку в повоєнній Україні.

Ідеться не тільки про патріотизм, а й про здоровий прагматизм. Ми часто чуємо, скільки та чи інша держава виділила коштів для України, але треба розуміти, що аж ніяк не меншим інвестором є сьогодні сам український народ. І поки світ лише чухає потилицю, гривня за гривнею вже крапають на рахунки ЗСУ, фондів і волонтерів.

Масштаби цього процесу вражаючі, фактично йдеться про наймасовішу кампанію залучення внутрішніх інвестицій за всю історію України! І не треба ці продумані, прораховані, прагматичні інвестиції називати благодійністю», – пише Любка.

Зараз він збирає гроші на джип для одного підрозділу, який воює з рашистами на передовій «битви за Донбас».

Андрій Любка опублікував це фото і підписав:

«Дивіться, для яких зірок ми збираємо гроші на джип!
Чоловік з цигаркою на знімку – , видатний актор театру й кіно, ви точно його пам'ятаєте за роллю в фільмі "Червоний".
А поруч із ним – мій друг Рудольф Дзуринець, мабуть, найбільш харизматичний актор ужгородського театру, "душа" Малої сцени, талант і велика надія».

Нині чимало акторів, письменників, музикантів, журналістів – людей творчих і «зіркових» одягли камуфляж і зі зброєю в руках боронять українську землю від навали «русского міра». А з тилу колеги по творчому цеху підтримують їх. За словами Андрія Любки, десь під Слов'янськом гасає Нісан Навара, гроші на який у тому числі перерахувала Оксана Забужко. На фронт поїхала Міцубісі Л200, яку в тому числі зафундували Іван Малкович і Вадим Карп'як.

Любка також повідомив, що на джип для акторів-воїнів, які на знімку, тисячу доларів вже переслав гурт "Дахабраха". Ну хіба не круто?

Долучайтеся й ви:

4149499373489986
Paypal: andrij.lyubka@gmail.com