Про це інформує Національний банк України.

Голова НБУ подякував за всебічну підтримку European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) та готовність брати участь у повоєнній відбудові нашої країни через реалізацію "Пакета стійкості" ЄБРР.

"Пакет стійкості" ЄБРР та рішення закрити свої представництва у москві та мінську разом із зупиненням реалізації наявних проектів у росії та білорусі є підтвердженням відомої істини про те, що важкі часи допомагають виявити справжніх друзів та показують справжній сенс партнерства", – зазначив Кирило Шевченко.

Сторони обговорили подальші кроки щодо входження ЄБРР у капітал Ощадбанку після ухвалення у квітні Верховною Радою України Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення стабільності системи гарантування вкладів фізичних осіб", що передбачає посилення платоспроможності ФГВФО та приєднання Ощадбанку до системи гарантування вкладів.

Кирило Шевченко наголосив, що, незважаючи на війну, ми залишаємося відданими стратегічному курсу на реформування фінансового сектору України.

Голова НБУ підкреслив, що інтеграція до європейської спільноти центральних банків залишається одним із стратегічно важливих завдань Національного банку. Кирило Шевченко висловив сподівання на продовження співпраці з ЄБРР, зокрема в межах реалізації спільного проекту технічної допомоги з адаптації положень нормативної бази України та принципів нагляду до стандартів пруденційного нагляду ЄС у банківському секторі.

Приділили увагу і поточній економічній ситуації та роботі банківської системи України в умовах воєнного стану, а також заходам, вжитим Національним банком для підтримки фінансової стабільності.

«Ми вдячні за допомогу, що надають Україні міжнародні партнери. Проте війна триває і ми й надалі дуже розраховуємо на допомогу та підтримку у нашому протистоянні агресору», – наголосив Кирило Шевченко, інформує Національний банк України на своїй сторінці у соцмережі.

 «Голос України».