На знімку: під час порятунку постраждалих у лікарні.

«Програма мінімум» в окупантів - взяти обласний центр Луганщини, максимум - оточити всю область, відрізавши від сполучення з іншими регіонами України. Тим часом ворог випалює громади Луганщини цілими вулицями. «Цієї ночі в Гірському та Золотому жодної хвилини не було тихо. Рашисти з артилерії обстрілювали всі населені пункти громади, зруйновано майже 20 житлових будинків. Після прильотів снарядів будівлі займалися - були численні пожежі, які неможливо гасити через невщухаючі обстріли», - повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай. Тривають бої в Гірській громаді, зокрема, гаряче в Тошківці. А в самому Гірському ворог відійшов, зазнавши втрат. 

За інформацією з місць, люди взагалі не виходять на вулицю, постійно ховаються в укриттях. Обстріли тривають безперервно. Попри інтенсивні ворожі атаки, обласна влада планує сьогодні з Гірської громади евакуацію та доставку гуманітарних вантажів.

Рашисти випалюють авіаударами й Попаснянщину. Зруйновано понад десяток будинків у Врубівці, Комишувасі, Новозванівці, Троїцькому. 

Найгірша ситуація зараз - у Сєвєродонецьку. Ворог кидає сюди всі сили, аби підійти ближче до міста та захопити його. Зараз загарбники умисно знищують Сєвєродонецьку лікарню, так вони добивають поранених і забирають можливість їх врятувати. За добу загинули щонайменше 10 сєвєродонеччан.

На знімках: наслідки ворожих обстрілів.

У Борівському та Сиротиному, що неподалік Сєвєродонецька, ворога вдалося відкинули. Вечірній бій у Борівському приніс терористам лише втрати, вночі у Сиротиному рашистів спіткало те саме, й тепер вони більше «воюють» з мирними. 

Ворог майже нескінченно продовжує гатити по вільних містах та селах із мінометів, ствольної артилерії, реактивних систем залпового вогню та застосовує авіацію.

Фото зі сторінки Сергія Гайдая у Фейсбуці.