Зруйновано об'єкт транспортної інфраструктури. Також ворог обстріляв дві громади на межі з Херсонщиною – Зеленодольську, Апостолівську. З вечора тривали артобстріли Сумщини з території росії. Постраждали Білопільська, Ворожбянська, Новослобідська громади. На Харківщині орки обстрілювали Печеніги Чугуївського району.

На Луганщині – масовані артобстріли всієї області. Прилетіло на «Азот». Загалом  було 15 артилерійських атак по Сєвєродонецьку, зруйновано 12 багатоповерхівок. По селах Попаснянської громади у вівторок завдано ракетно-бомбових ударів. Багато пошкоджених будинків, є загиблі та поранені. Тривають важкі бої на Донеччині по всій лінії фронту – на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Курахівському напрямках.  За добу – 7 загиблих та 6 поранених. Росіяни завдали ракетного удару по важливих промислових об'єктах, зокрема КНАУФ-Україна.

На Миколаївщині у вівторок зазнала обстрілів рашистів Широківська громада. Пошкоджено житлові будинки. Учора о 7:30 внаслідок обстрілу смт Первомайське пошкоджено школу. Також зранку  ракетний удар путінці завдали по житлових кварталах Миколаєва. 

На Херсонщині ситуація стабільно критична, окупанти продовжують обстріл позицій ЗСУ та знищення інфраструктури в окупованих селах Високопільської, Великоолександрівської, Нововоронцовської та Станіславської тергромад. 

Російські війська в ніч на середу намагалися проводити повітряну розвідку в районі Одеси. Після цього не виключено ракетні удари як з акваторії Чорного моря, так і з території тимчасово окупованого Криму, зазначив речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук.

У свою чергу речник ОК «Південь» Владислав Назаров констатував: корабельне угруповання ворога в Чорному морі перебуває «в готовності до завдання ракетних ударів щонайменше тридцятьма крилатими ракетами». Утім, йому протидіятимуть наші підрозділи ППО. Напередодні рашисти вп'яте обстріляли ракетами міст через Дністровський лиман поблизу курортної Затоки.

Директор New Geopolitics Research Network Михайло Самусь вважає, що країна-агресорка росія не полишає планів оточити Одесу, залучивши війська з Придністров’я, морський десант з острова Зміїний і здійснивши прорив оборони ЗСУ біля Миколаєва. На думку аналітика, яку він висловив в телеефірі Еспресо, нині найкритичнішим є південний напрямок бойових дій.

«Одеса заблокована, адже ми відрізані від моря військово-морським шляхом. Бачимо приготування на острові Зміїний – намагання створити систему ППО, яка замінила б знищений крейсер «Москва». Західна частина Одеської області відрізана через руйнування мосту біля Затоки. Єдина дорога, яка зв’язує цю частину зі східною частиною області, – село Паланка у Молдові. Тож очевидно, що росія готує воєнні дії з Придністров’я, де в рашистів перебуває дві батальйонно-тактичні групи. Цими силами вони можуть пройти до села Паланка, відрізати західну частину Одеської області, а в районі Затоки висадити морський десант з острова Зміїний. Але оточення Одеси можливе лише за умови проведення ширшої операції з метою прориву оборони біля Миколаєва, оточення Одеси і створення наземного коридору з Придністров’ям», – зазначив Самусь.