Про це інформує Міністерство фінансів України.

Головні тези інтерв’ю:

Військові облігації сьогодні - один із ключових ресурсів покриття дефіциту держбюджету у розмірі 5 мільярдів доларів на місяць. Іншими важливими джерелами є: транш екстренної допомоги від МВФ, макрофінансова допомога ЄС, пільгове фінансування в рамках проектів, запроваджених ЄІБ та Світовим банком. А також підтримка країн-партнерів.

Для нас важливо отримувати допомогу у грантовій формі, щоб не збільшувати тиск на державний бюджет. Сполучені Штати Америки вже надали 500 мільйонів доларів США гранту і ми очікуємо на збільшення такої підтримки.

Уряд уже починає думати про післявоєнну реконструкцію. Ми сподіваємося отримати офіційну підтримку у відбудові країни, але без комерційного фінансування нам не вдасться профінансувати всі наші потреби.

Росія повинна заплатити за завдану шкоду Україні. Ми продовжуємо переговори з країнами, які заморозили активи росії, про те, як направити ці кошти на відновлення України. Багато залежить від юридичних процесів у цих країнах.

У нас немає проблем із виплатами за зовнішніми боргами. Фінансування бюджету відбувається переважно завдяки внутрішньому боргу, платежі за яким становлять понад 75% платежів за держборгом у цьому році. Ми витратили багато часу, зусиль та ресурсів, щоб створити внутрішній борговий ринок в Україні, і тепер він дуже схожий на інші розвинені локальні ринки регіону. Ми не хочемо, щоб усі ці зусилля були марними, інформує Міністерство фінансів України на офіційній сторінці відомства у соцмережі.

У повному викладі ТУТ.

«Голос України».