Біженцям допомагають не лише державні, а й велика кількість громадських організацій. Рекордні суми для підтримки прибулих жертвують пересічні громадяни. І готовність допомагати фінансово в Німеччині не стає меншою.

А у вихідні дні суми пожертв зростають, оскільки в усій країні відбувається велика кількість акцій солідарності та базарів, спрямованих на збір коштів для постраждалих від війни українців. Приміром, цієї неділі федеральна асоціація в’єтнамських біженців збирала пожертви на церковних богослужіннях, а в Лейпцигу український та німецький хори співали на благодійному концерті, ведучий радіо в Гессені ставив музику за заявками слухачів в обмін на пожертви. І навіть учні початкової школи в Дернбасі заради пожертв влаштували перегони на спортивному майданчику.

Утім, кошти збирають не лише під час різноманітних акцій, а й так, як це зробив берлінський торговельний центр «Schönhauser Allee», встановивши скриньку з короткою інформацією про війну в Україні (на знімку).

Сума пожертв у травні ще не підрахована, але експерти передбачають, що вона значно перевищить 752 мільйони євро, зібраних для українців у квітні.

Тим часом німецький Альянс дій з надання допомоги під час стихійних лих повідомляє, що на рахунки благодійних організацій, котрі опікуються українськими біженцями, німці переказують величезні кошти. До складу цієї організації входять Deutsches Rotes Kreuz, Caritas Germany, Unicef Germany и Diakonie Katastrophenhilfe. «Ніколи в історії Альянсу, тобто за 21 рік діяльності, ми не отримували такі великі пожертви», - розповів в інтерв’ю інформаційній агенції dpa керуючий директор цієї організації Домінік Манн.

Тим часом благодійні організації радять тим, хто бажає допомогти постраждалим від війни, переказувати кошти, а не надсилати товари. В такий спосіб організації зможуть адресно придбати все необхідне, орієнтуючись на реальні потреби людей.

Берлін.

Фото автора.