Про це інформує Голова Державного агентства меліорації та рибного господарства України Артем Ріпенко.

Будемо сподіватись, що найгіршого сценарію вдасться уникнути. Адже для тисяч мешканців окупованих міст та містечок Азовського узбережжя рибальство  - це єдина можливість прогодувати себе і свої родини. Крім того, після повернення південних регіонів, захоплених рашистами, ми не хочемо замість Азова побачити мертве море.

Високий ризик екологічної катастрофи, спровокованої діями агресора, – наголошує фахівець, – це привід ще раз звернутися до міжнародного співтовариства щодо посилення санкцій проти росії.

За нашою ініціативою Міністерство аграрної політики та продовольства України вже зверталось до Секретаріату Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, Комісії зі збереження морських живих ресурсів Антарктики, Організації з рибальства у північно-західній частині Атлантичного океану, Генеральної Комісії з рибальства у Середземномор’ї, Генерального директорату Європейської Комісії з морських справ та рибальства, а також їхніх держав-членів із проханням розглянути можливість вжиття обмежувальних заходів стосовно рибальського флоту рф.

Водночас співпраця з росіянами триває. Зокрема, у відкритих джерелах наявна інформація, нібито Велика Британія, Норвегія, держави ЄС, Японія, Канада та США продовжують закуповувати рибу та рибну продукцію в російській федерації та обслуговувати у своїх портах російські рибальські судна!

Вважаю будь-яку співпрацю з державою, що вбиває десятки тисяч людей та ставить на межу екологічної катастрофи весь Азово-Чорноморський регіон, неприпустимою.

Ініціював звернення до МЗС із закликом звернути увагу на цю прогалину! – повідомляє керівник Державного агентства меліорації та рибного господарства України на власній сторінці у соцмережі.

«Голос України».