Про це інформує сторінка Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

Вона допомагає біженцям розв’язувати юридичні проблеми, як-от відновлення документів чи отримання компенсації за зруйноване житло тощо.

Щодня вона зустрічає людей у синьо-жовтій жилетці з написом «Я — Маріуполь».

Дівчина разом з батьками місяць прожила під обстрілами. Віолетта змушена була ризикувати собою щораз, коли відносила через чорне від пожеж місто дідусю та бабусі воду, витоплену зі снігу. Через місяць страху та небезпеки вони разом з трьома собаками та папугою все-таки змогли вирватися на власному авто з міста. Нині дівчина підтримує співгромадян у волонтерському центрі.

«Найважче – не проконсультувати з юридичного питання, а вислухати історію людини… достукатися до неї, переконати, що життя триває», — каже волонтерка Віолетта, яка щодня консультує приблизно 25 осіб.

У цьому їй допомагає досвід, який вона набула у юридичній клініці у Маріуполі два роки тому. Завдяки молодіжній інноваційній програмі UPSHIFT від ЮНІСЕФ Віолетта та ще двоє студентів відкрили в місті юридичну клініку Studconsult, – інформує Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) на власній сторінці у соцмережі.

 «Голос України».