Про це інформує Комунальне об’єднання зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень столиці «Київзеленбуд».

Символічно, що висадили їх саме у день, коли минуло три місяці від початку повномасштабної війни в Україні.

На ділянці у 200 кв. м було висаджено 5000 цибулин п'яти різних сортів: лілії Belcastro, Parrano, азійський Apricot Frudje, Frontera та Beijing. Висота квітів залежно від сорту –  від 80 см до 2 м. Квітнуть вони також із червня по серпень. Пік цвітіння – липень.

Працівниці підприємства вірять, що ці квіти не просто нагадуватимуть нам всім про славний Харків, а й стануть символом перемоги над ворогом!

***

Сьогодні працівниками «Київзеленбуду» оновлено сквер біля Солом’янської РДА на Повітрофлотському проспекті  у столиці.

Зелена зона тут розташована на відкритій місцевості і проглядається з усіх сторін. Після воєнних дій та розбирання оборонних конструкцій довелося знову привести сквер до ладу.

КП УЗН Солом’янського району зробив поточний ремонт скверу. Зокрема, було вивезено з території шини, бетонні плити та сміття, після чого було зарито окопи, викопані для оборони столиці.

Після планування території було відновлено та влаштовано нові доріжки загальною площею 47 кв. м, відремонтовано підпірні стінки, системи автополиву та освітлення, а також встановлено нові й відремонтовано старі лави. Щоб убезпечити сквер від заїзду автомобілів, встановлено 12 напівсфер.

Наймасштабніші роботи провели з озеленення території: проведено формувальну обрізку дерев та кущів, відновлено майже 5000 кв. м. газонів, створено квітники на загальній площі 1455 кв. м, висаджено більш як 250 кущів. Нині сквер прикрашають тематичні композиції «Життя переможе» та «Прапор України».

Про це інформує прес-служба Комунального об’єднання зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень столиці «Київзеленбуд» на особистій сторінці у соцмережі.

«Голос України».