Про це інформує Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) на своїй сторінці у соціальній мережі.

Це загрожує накопиченням боргів та збитків окремими його учасниками, змушує оперативно переорієнтовувати стратегію їх роботи на ринку електроенергії. Відповідно, не всі гравці на ринку однаково сприймають процеси, що нині на ньому відбуваються.

Незважаючи на це, НКРЕКП на постійній основі здійснює моніторинг функціонування ринку електричної енергії та всіх його сегментів, за результатами якого проводить всебічний аналіз ситуації на ринку, відстежує ринкові тенденції та володіє актуальною інформацією.

Це дає можливість за потреби невідкладно реагувати - оперативно приймати ефективні регуляторні рішення, які врегульовують відносини на ринку електроенергії, спрямовані на забезпечення стабільної його роботи та збереження балансу інтересів усіх його учасників.

Усі свої рішення НКРЕКП приймає відкрито, прозоро та завчасно - з дотриманням часового лагу, протягом якого учасники ринку мають можливість спрогнозувати та скоригувати свою діяльність на ринку електричної енергії.

У зв’язку з цим закликаємо учасників ринку електричної енергії під час формування своєї стратегії роботи на ринку керуватись винятково офіційною інформацією про рішення регулятора, що розміщена на сайті, а також інших інформаційних каналах НКРЕКП.

Більше інформації на сайті регулятора.

«Голос України».