Про це інформує Офіс Генерального прокурора на своїй сторінці у соціальній мережі.

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури в межах розслідування кримінального провадження за фактами легалізації (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, та службового підроблення (ч. 3 ст. 209, ч. 2 ст. 366 КК України) встановлено, що громадянин РФ зареєстрував в Україні декілька підприємств та керував ними за допомогою призначених керівників, зокрема російських громадян.

За даними слідства, службові особи цих підприємств, розуміючи неможливість ввезення в Україну товарів підсанкційних виробників, протягом 2020-2022 років підробляли документи на імпорт мінеральних добрив та кормових добавок. Це дало можливість ввезти в Україну, легалізувати та реалізувати незаконно ввезене майно національним споживачам на суму понад 300 млн грн.

Такі дії завдали шкоду економіці нашої держави та забезпечили значні надходження в бюджет країни-агресора.

Під час санкціонованих обшуків, проведених в м. Києві, Хмельницькій та Вінницькій областях, виявлено та вилучено документи, що підтверджують протиправну діяльність, понад 6,4 тис. тонн мінеральних добрив та кормових добавок, зокрема виробництва російських компаній.

За рішенням суду на вилучені документи та товарно-матеріальні цінності накладено арешт. Загальна сума арештованого становить майже 150 млн грн.

Досудове розслідування здійснюється Головним управлінням контррозвідувального забезпечення об’єктів критичної інфраструктури та протидії фінансуванню тероризму ДЗНД СБУ.

Про це Офіс Генерального прокурора інформує на особистій сторінці у соцмережі.

«Голос України».