Про це інформує Державне агентство автомобільних доріг України «Укравтодор».

Про актуальну ситуацію на державних автошляхах доповів начальник Управління експлуатаційного утримання та безпеки автомобільних доріг «Укравтодору» Олег Федоренко (на знімку). Нижче – основні тези виступу.

1. «Укравтодор» з перших днів деокупації низки областей почав розчищати дороги від наслідків боїв та влаштовувати тимчасові переправи. Що це дало: суттєво зменшено перепробіг і, як наслідок, першочергові гуманітарні вантажі було вчасно доставлено. Водіям тепер менше доводиться стояти у заторах, знизилося їхнє нервове напруження, що також позитивно вплинуло на безпеку руху.

2. Відновлено роботу комплексів автоматичної фіксації порушень габаритно-вагових норм. Перевантажений транспортний засіб, як відомо, є некерованим, його гальмівна система добре не працює, тому ризик спричинити ДТП збільшується.

Перший тиждень WIM працювали у тестовому режимі: штрафи на порушників не накладалися. З 23 травня за перевищення максимально дозволених параметрів накладається штраф згідно з чинним законодавством.

3. «Укравтодор» відновлює заходи із забезпечення безпеки дорожнього руху: поновлення розмітки, дорожніх знаків. Щорічно роботи проводилися у лютому-березні. Цьогоріч через війну й обмежене фінансування заходи буде проведено у меншому обсязі.

На об’єктах будівництва, капітального ремонту, що заморожені, вживаємо заходи з належної організації руху.

Про це інформує Державне агентство автомобільних доріг України «Укравтодор» на особистій сторінці відомства у соцмережі.

«Голос України».