Інформує прес-служба Державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом».

Понад те – нові високоманеврові генеруючі потужності з виробництва чистої електроенергії підключено до електромережі України.

На сьогодні це є важливим  для підтримки базового режиму роботи вітчизняної атомної енергетики, регулювання пікових навантажень та підтримки частоти в українській енергосистемі. Нові підключені потужності – це також дешева і чиста енергія та ще один крок до декарбонізації економіки України.

«Під час війни «Енергоатом» продовжив реалізацію раніше розпочатих інвестиційних програм та проектів, особливо тих, які можуть дати значний ефект у короткостроковій перспективі. І це – попри завдану окупантами шкоду, проблеми з логістикою та постачанням обладнання, комплектуючих і матеріалів. Ми забезпечуємо стабільну роботу української енергосистеми та атомної енергетики під час війни, підтримуємо її міцність та надійність. Не можна опускати руки й зупиняти розвиток, посилаючись на воєнний стан», — підкреслив очільник компанії Петро Котін.

Він також подякував працівникам  Енергоатома, які в такий складний період зуміли знайти технологічні та логістичні рішення, щоб завершити цей важливий проект.

Нагадаємо — це вже другий проект, реалізацію якого ДП «НАЕК «Енергоатом» завершило під час війни. Так, 25 квітня поточного року компанія отримала від Держатомрегулювання окремий дозвіл на введення в експлуатацію централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива у Чорнобильській зоні,  інформує прес-служба ДП «НАЕК «Енергоатом» на особистій сторінці в соцмережі.

«Голос України».