Про це у п’ятницю після засідання уряду повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.
 
Співголовами комісії призначено віце-прем’єра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірину Верещук, міністра з розвитку громад і територій Олексія Чернишова та міністра інфраструктури Олександра Кубракова. Основними завданнями комісії є розробка методологій аудиту збитків та шкоди, а також підготовка й узгодження нормативно-правових актів для їх комплексної оцінки.
 
Крім того, Міністерство юстиції України визначено головним органом виконавчої влади, який забезпечує реалізацію державної політики у сфері стягнення в дохід держави активів осіб, щодо яких застосовано санкції. Ухвалене рішення також передбачає, що Мін’юст вживатиме заходів щодо виявлення та розшуку активів фізичних та юридичних осіб, зазначених у відповідних рішеннях РНБО.

У зв’язку з нинішнім дефіцитом пального уряд підтримав постанову щодо здійснення його публічних закупівель в умовах воєнного стану. Документ передбачає, що АТ «Укрзалізниця», виступаючи в ролі замовника, здійснюватиме закупівлю нафтопродуктів за зовнішньоекономічними договорами. Закуплене у такий спосіб пальне спрямовуватимуть на задоволення першочергових потреб держави та на збільшення державного резерву.

Уряд затвердив зміни до Порядку функціонування електронної системи охорони здоров’я, які встановлюють спрощений порядок внесення даних до ЕСОЗ з одночасним захистом електронної системи від несанкціонованого доступу. Це рішення також передбачає, що медичні працівники будуть звільнені від обов’язку вести первинну облікову документацію на папері у разі внесення медичних записів до ЕСОЗ, що значно спростить їхню роботу.

На період дії воєнного стану та протягом 30 днів після його скасування чи припинення скасовано обмеження щодо строків тимчасового перебування в Україні для іноземців та осіб без громадянства, які прибули для роботи кореспондентом або представником іноземних засобів масової інформації, та в установленому порядку пройшли акредитацію під час дії правового режиму воєнного стану.

Іншими рішеннями Кабінет Міністрів: погодив залучення НАК «Нафтогаз України» кредиту від Європейського банку реконструкції та розвитку у розмірі до 300 мільйонів євро, які буде спрямовано на закупівлю природного газу для українських споживачів; затвердив проект розпорядження, яке передбачає продовження дії процентної ставки у розмірі 12 відсотків річних за кредитним договором «Нафтогазу України» з «Ощадбанком», що  дозволить зменшити фінансове навантаження на НАК під час сплати відсотків на понад 45 мільйонів гривень; розширив повноваження центральних органів виконавчої влади щодо проставлення апостилю, тож тепер, окрім Міністерства закордонних справ, відповідні послуги зможуть надавати Міністерство внутрішніх справ, Державна міграційна служба та Державна податкова служба.

Можливо, хтось забув, але навіть в умовах воєнного стану на території України діє карантин та режим надзвичайної ситуації з метою запобігання поширенню СOVID-19, тож рішенням уряду його було продовжено до 31 серпня 2022 року.