Про це інформує віце-прем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Міністерства опублікували вже другий звіт про розподіл коштів: https://u24.gov.ua/

Міністерство охорони здоров'я вже витратило 26,5 млн грн на закупівлю 35 транспортних апаратів штучної вентиляції легень. Це надважливе медичне обладнання, яке дає змогу транспортувати важкопоранених пацієнтів і надавати їм невідкладну допомогу.

Транспортні апарати ШВЛ доставлять у Харківську, Дніпропетровську, Сумську, Миколаївську, Одеську, Черкаську, Чернігівську та Полтавську області.

Для потреб Збройних Сил України цього разу купили ще сім спеціальних автомобілів. Вони допоможуть нашим військовим під час виконання бойових завдань на фронті.

На платформі UNITED24 можна пожертвувати з будь-якої країни світу в декілька кліків. Усі кошти розподіляються за трьома напрямами: оборона та розмінування; гуманітарна та медична допомога; відбудова України.

Зробити внесок і наблизити перемогу можна в «Дії» або на сайті платформи,  інформує  віце-прем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров на особистій сторінці в соцмережі.

Довідково

5 травня 2022 року оголошено про запуск глобальної ініціативи UNITED24  для допомоги Україні. Перш кроком стало запровадження однойменної платформи для збору пожертвувань з усього світу. Основним завдання цієї фандрейзингової платформи став збір благодійних пожертв на підтримку України. Кошти, що надходять на рахунки Національного банку України, розподілятимуться за трьома напрямами: оборона та розмінування територій, гуманітарна та медична допомога, відновлення України.

«Голос України».