Це дає змогу максимально швидко відновлювати пошкоджені внаслідок обстрілів загарбниками газопроводи.

Про це під час брифінгу, який відбувся на одній з реконструйованих котелень, повідомили технічний директор АТ «Миколаївгаз» Дмитро Грицай та директор ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» Микола Логвінов.

Як зазначив Дмитро Грицай, починаючи з 2019-го компанії, що працюють під брендом РГК, взяли європейський вектор розвитку. Сьогодні є три заводи, що постачають газове обладнання. Воно дає змогу  максимально швидко відновлювати газопроводи в тих місцях, де були пошкодження внаслідок обстрілів.

На реконструйованій котельні замінено і встановлено сучасний шафовий газорегуляторний пункт, що дасть змогу забезпечити безперебійну роботу мереж. У рамках проекту Світового банку було розглянуто ще низку миколаївських котелень, де також робили реконструкцію системи газонадходження. Робота в цьому напрямі триває.

Директор ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» Микола Логвінов повідомив: «Реконструкцію котельні було розпочато в серпні минулого року і з 1 листопада вона запрацювала. Загалом робота котельні дала змогу зекономити 30% газу, це становить 15–20 мільйонів гривень». Також він зазначив, що в опалювальному сезоні 2021–2022 років фінішував масштабний проект Світового банку, за яким у Миколаєві було оновлено п’ять великих районних котелень у різних мікрорайонах міста, реконструйовано та оптимізовано тепломережі, встановлено індивідуальні та центральні теплові пункти. Головна мета проведених робіт – надання якісних послуг містянам та економія енергоресурсів і, відповідно, фінансів.

Нині, незважаючи на постійні обстріли з боку росіян, працівники «Миколаївоблтеплоенерго» готуються до нового опалювального сезону, проводячи планові роботи та ліквідовуючи наслідки «руского міра», аби миколаївці в наступному опалювальному сезоні були з теплом.

На знімках: модернізована котельня відпрацювала свій перший сезон; Дмитро Грицай (ліворуч) та Микола Логвінов (праворуч) розповіли про переваги проекту.

Фото з відкритих джерел.