На знімку: народний депутат України Дмитро Лубінець (перший ліворуч) під час робочої поїздки.

Під час перебування на Донеччині народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин Дмитро Лубінець зустрівся з українськими захисниками, які боронять суверенітет держави на передовій, відвідав населені пункти, що потерпають від ворожих ударів, дізнався про гуманітарну ситуацію безпосередньо на місці.

«Ситуація на передовій важка, - зазначив Дмитро Лубінець. - Щодня ворог обстрілює населені пункти області. Загарбники постійно намагаються прорвати нашу оборону, застосовуючи неймовірну кількість артилерії та авіанальоти. Попри це українські захисники мужньо тримають свої позиції». Голова парламентського комітету пересвідчився, що українське військо сьогодні отримує усе належне для надання гідної відсічі ворогу. Допомога захисникам надходить безперервно, і Дмитро Лубінець закликав усіх долучатися до спільної підтримки ЗСУ, яка має сьогодні доленосне значення для безпеки України і наближення Перемоги.

Важливими є гуманітарні питання у регіоні: забезпечення людей, які потерпають від війни, їжею, водою, ліками. Залишається багато цивільних у Вугледарі, під час відвідання якого парламентарій особисто вмовляв містян виїжджати подалі від ворожих обстрілів.  

Утім, на евакуацію люди досі йдуть неохоче, пояснюючи відмову виїжджати страхом перед невідомістю. «Немає куди їхати, бракує фінансів. Ми не хочемо цього «руского міра». Ми хочемо бути вдома! У своїй оселі. У своїй Україні!» - зазначають мешканці сходу. 

Нині рашисти навмисне загострюють ситуацію в обстрілюваних ними містах і селищах, завдаючи руйнувань електромережам і залишаючи людей без світла й без води. Тож розв'язання проблем життєзабезпечення Дмитро Лубінець визначив як одну з нагальних задач у краї.

Владислав ЛЕОШКО.

Фото зі сторінки Дмитра Лубінця у Фейсбуці.