Її смачні та корисні солодощі мали попит далеко за межами Луганщини. Успішна майстриня разом із чоловіком і двома дітьми вже будувала подальші плани на майбутнє, мріяла про розширення сімейного бізнесу. Втім, розв’язана росією війна вмить перекреслила мрії, і жінці довелось починати все з нуля.

Із перших днів війни Луганщина перетворилась на одну суцільну гарячу точку. Тож часу гадати над подальшим перебігом подій не було — треба було рятувати дітей і негайно евакуюватись на захід України. З дому Анна встигла захопити лише проектор та ручний міксер.

На Івано-Франківщині, аби відновити власний бізнес, підприємниця ризикнула й усі заощадження, що колись припасала на відпустку та ремонт житла, знову вклала у техніку.

У селі Делятин, де оселилися Семененки, справи знову пішли на лад. Першу партію солодощів кондитерська майстерня, відтворена Анною, виготовила на Великодні свята. Тепер замовлень надходить дедалі більше: окрім давніх покупців з’явилися нові. «Я вдячна людям на новому місці проживання, — каже Анна Семененко. — Допомагають усі: і місцева влада, і звичайні люди».

Та не лише приготуванням солодких смаколиків зайнята тепер сім’я Анни на новому місці. Нині її родина обробляє невеличку ділянку землі, вирощує овочі та зелень, і це заняття Семененки вважають не менш важливим і цікавим, аніж кондитерську справу.

«Нині ми вирощуємо на своїй ділянці «овочі Перемоги», — розповіла Анна. — Мріємо повернутись додому восени, коли Луганщину буде визволено від ворога, а все вирощене віддати військовим. Упевнена, що Перемога не за горами! Все буде Україна!»

Луганська область.

На знімках: підприємниця з Сєвєродонецька Анна Семененко та її кондитерські витвори.

Фото департаменту міжнародної технічної допомоги та інноваційного розвитку Луганської ОВА.