Переважна більшість городян з тих, хто не встиг чи не зміг виїхати подалі від «руського миру», залишилися без роботи. І днями ганяють по стихійних ринках, аби купити подешевше бодай якісь харчі. Похід у кафе для них став розкішшю: по-перше, нема грошей, а по-друге, більшість закладів громадського харчування закрилися – діставати продукти та напої можуть лише ті їх власники, хто налагодив стосунки з колабораціоністами чи «присмоктався» до каналів постачання з Криму.

Тож основна розвага для херсонців сьогодні – це вийти надвечір до заповітного місця, де працює «незапаролена» точка Wi Fi, підключитися до неї і зробити кілька дзвінків чи відправити СМС рідним та близьким за межами зони окупації (дивись фото). 

Натомість невеличка купка зрадників розкошує. Захопивши під свою «адміністрацію» будівлю Господарського суду Херсонщини (адже новітній владі суди як такі, не потрібні), колабораціоністи роз’їжджають на викрадених лімузинах. І за бажанням дозволяють собі відпочивати у розташованому поруч фешенебельному ресторані «Ностальжі», що по вулиці Старообрядницькій. На відміну від інших закладів, він спокійно приймає таких відвідувачів. 

Показово, що його реклама нещодавно з’явилася на спеціалізованих російських сайтах, на кшталт menuo.ru. Тут «Ностальжі» позиціонують як «один із кращих ресторанів Херсона», де можна скуштувати креветки, краби, ікру, а ціни починаються від 375 рублів РФ з людини.

От тільки російські рекламісти уникають згадки про те, що окрім вишуканих страв з меню, колабораціоністів чекає в ресторані «бонус» – добряча порція вибухівки. Вона нещодавно тут і спрацювала, поранивши кількох гурманів, котрі жирували на юдині срібняки. Постраждала також офіціантка – вона не погребувала зрадників обслуговувати. Ніхто з них, щоправда, не загинув, але ж іще, як мовиться, не вечір. Як-не-як, а схожі сюрпризи можуть чекати зрадників де завгодно. Бо земля під ногами в них горітиме й надалі.

Фото читача «Голосу України».

Херсон.

На знімку: херсонці, котрих окупанти позбавили мобільного звязку, шукають на вулицях місця, де сигнал трохи кращий.