Про це інформує Міненерго на своїй сторінці у соцмережі.

Участь у зустрічі взяли заступник міністра енергетики України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Фарід Сафаров та заступник міністра енергетики Микола Колісник.

Учасники зустрічі обговорили питання координації щодо забезпечення ринку пальним, підготовку до нового опалювального сезону.

"Міненерго нині, у період воєнного стану в країні, в режимі 24/7 взаємодіє з представниками бізнесу як для вирішення загальних питань розвитку галузі, так і для розв'язання будь-яких поточних проблемних ситуацій", - наголосив Микола Колісник.

Окремо виділили тему регулювання на ринку електроенергії, насамперед - питання "зеленої" енергетики.

"Для України дуже важливим є розвиток зеленої енергетики. Прагнення розвивати ВДЕ закріплено в нашій Енергетичній стратегії і відповідає загальноєвропейським та світовим тенденціям. Максимальне нарощування частки безвуглецевої енергії в нашому енергоміксі - один з ключових пріоритетів Міненерго", - зазначив Фарід Сафаров.

Представники Американської торговельної палати подякували українським енергетикам за те, що вони продовжують працювати і виконувати свої обов'язки в умовах війни.

"Наш ключовий сигнал - це те, що члени Палати вірять в Україну, продовжують працювати і готові брати надзвичайно активну участь у економічному відновленні України", - зазначила віце-президент Американської торговельної палати Тетяна Прокопчук.

"Голос України".

Фото з Фейсбук сторінки Міністерства енергетики України.