Про це інформує Міністерство інфраструктури України.

Україна та Польща в рамках проекту «Відкритий кордон» домовилися впродовж наступних тижнів збільшити пропускну спроможність на пункті пропуску «Краковець – Корчова» щонайменше на 50%, зокрема шляхом збільшення кількості смуг для вантажівок та створення додаткових павільйонів для митного та паспортного контролю.

Відповідні домовленості було досягнуто в рамках міжурядових консультацій, які відбулися на пункті пропуску «Краковець – Корчова».

«Збільшення пропускної здатності є питанням економічної безпеки. Саме тому ми запускаємо «Відкритий кордон», покликаний ефективно вирішувати питання пропускної спроможності на кордонах.

Наші пріоритети на цьому шляху – реконструкція наявних та побудова нових пунктів пропуску, включно з під’їзними дорогами до них, а також запровадження спільного контролю. Розраховуємо, що збільшення пропускної спроможності пропуску «Краковець – Корчова»  розвантажить інші пункти пропуску на польсько-українському кордоні.

Цей пілотний проект є безпрецедентним успіхом нашої співпраці, здатним прокласти шлях наступним проектам. Ми вдячні нашим польським колегам, особливо керівнику канцелярії прем’єр-міністра Польщі Міхалу Дворчику та міністру інфраструктури Анджею Адамчику, за співпрацю та готовність максимально оперативно вживати заходи, необхідні для стабільності логістики між Україною та Європою.

Роботи з обох сторін кордону розпочинаються уже сьогодні, а нові павільйони на пунктах пропуску буде створено впродовж найближчих тижнів», – розповів Міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Домовленості передбачають:

– створення Польщею інфраструктури, яка дасть змогу збільшити до одинадцяти кількість смуг руху для вантажівок;

– надання Польщею українським прикордонникам контейнерного модуля для створення і запуску нового пункту пропуску;

– забезпечення польською та українськими сторонами необхідної кількості прикордонників та митників.

Роботи з розширення пропускних спроможностей пункту «Краковець – Корчова»  стартували уже вчора, 10 червня.

У рамках проекту «Відкритий кордон» планується повністю побудувати нові та модернізувати наявні пункти пропуску на західних кордонах.

Нагадаємо, раніше в червні уряд України створив Робочу групу з питань розвитку та розбудови пунктів пропуску «Відкритий кордон», яку очолив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков. Новий формат дасть змогу оперативно розв'язувати усі проблеми на українсько-польському кордоні, а також розробити спільний покроковий план покращення роботи пунктів пропуску.

«Голос України».