Малюнок Олексія Кустовського.

Андрій Олівер’єрі стояв біля метро «Парк Перемоги». Стояв і не проголошував жодних промов. Тільки тримав у руках аркуш паперу з цитатою путіна. Поліцейські склали на людину зі словами президента протокол за порушення законодавства. Про цей факт повідомив сайт «ОВД-Інфо».
 
За інформацією інформагентств у день росії 12 червня затримали сотні росіян.
 
У Владивостоці жертвою путінського фашистського режиму став Максим Федосеєв з плакатом «Почни денацифікацію із себе».

У Красноярську учасника антивоєнного пікету намагалися сфотографувати і зняти відбитки пальців. Потім з ним поспілкувалися співробітники антиекстремістського центру. 

У Москві затримали Олександра Меца – він стояв під театром Олега Табакова з плакатом «Приберіть!Z – це символ вбивства» Нема чим пишатися, це ганьба»!
 
Для затримання 50 учасників пікетів у Москві використали систему розпізнавання облич міського метро.
 
Біля міністерства оборони рф група анонімних художників вивісила банер зі словами «Сьогодні не мій день».
 
На інтернет-сервісі «Смотрим.ру», який призначений для перегляду телевізійних каналів з персональних комп’ютерів – його власником є Всеросійська державна телевізійна  та радіомовна компанія – протягом півгодини транслювалася заставка з написом «Путін знищує українців. Зупиніть війну!». У неділю ввечері  цей сайт зламали невідомі хакери.
 
Читаєш ці повідомлення і таке враження, що росія нині нагадує країну божевілля. Люди немов живуть у будинках із замурованими вікнами, мають заплющити очі й нічого не бачити, але повинні говорити, що все нормально, все чудово. Як у пісні: все добре, прекрасна маркіза, справи йдуть і життя легке, але одна дрібничка, згорів ваш будинок разом з конюшнею і все помістя, а решту все добре. 
 
Росіяни втрачають свою країну. Росія стала власністю божевільного диктатора і силових структур. Жандарм з кийком з росгвардії Золотова (колишній начальник охорони путіна) ціниться більше, ніж вчитель чи лікар. Будь-які прояви вільнодумства одразу присікаються і накладаються штрафи від 30 до 100 тис. рублів. Якщо повторно – можна загриміти до в’язниці. За заклики до миру звільняють з посад, а за підтримку війни – дають ордени. Оточення диктатора немов з ланцюга зірвалося і змагається, хто більше налякає світ російською загрозою.

Великий божевільний дім – такий портрет нинішньої росії.


 
На знімку: Андрій Олівер’єрі біля метро «Парк Перемоги» з плакатом «Найстрашніше для політика – вчепитися за своє крісло руками і зубами – В.В. Путін».
 
Фото з сайту «ОВД-Інфо».