Україні необхідна новітня зброя, щоби відбувся кардинальний перелом у війні. Українці готові боронити свою землю до перемоги. На цьому наголосив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук в інтерв’ю нідерландомовному телеканалу «VRT».

Руслан Стефанчук повідомив, що столиця України вже оживає, а ситуація на фронті характеризується дуже серйозними боями. Спікер Парламенту акцентував, що для ефективного захисту, повітряної оборони вкрай необхідним є оновлення військового спорядження.

«Складно воювати з армією росії лише старою радянською технікою. Це війна на виснаження, а для нас дуже важливо отримати технологічну перевагу», — наголосив Руслан Стефанчук.

На його переконання, Україна має перемогти, адже стоїть за цінності та принципи Європи і додав, що українці давно склали екзамен на відповідність цінностям і принципам ЄС — тепер хід за Євросоюзом.

Окрім того, Руслан Стефанчук наголосив, що Україна бере на себе обов`язок надалі здійснювати всі необхідні реформи.  Насамкінець Голова Верховної Ради України висловив вдячність Бельгії та бельгійцям за велику підтримку та «відкритість сердець».

Прес-служба Апарату Верховної Ради України

Руслан Стефанчук: Україні важливо отримати юридичну відправну точку свого євроінтеграційного шляху

Україні важливою отримати юридичну відправну точку свого євроінтеграційного шляху. На цьому наголосив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук в інтерв’ю франкомовному телеканалу «RTBF»

Спікер Парламенту акцентував, що рішення, яке ухвалюватимуть 24 червня — це не просто рішення щодо кандидатства України, це політичний імпульс у світ: «Дуже важливо, хто отримає цей імпульс — українці або путін і його армія». 

Голова Верховної Ради України висловив вдячність усім європейським колегам, які підтримують Україну.

«Для нас дуже важлива політична та практична підтримка з боку Бельгії. Зокрема, санкційний тиск на рф, військова допомога, яку ми отримуємо, і попередні домовленості про відбудову України», — повідомив Спікер українського Парламенту.

Руслан Стефанчук висловив вдячність Бельгії за активну участь і лідерство у заморожуванні російських активів.

«Маємо разом знайти механізм, за яким за цю війну заплатить не Європа, не США, а росія своїми активами, — Україна прагне справедливості… Важливо, аби війна не просто завершилася перемогою України, а щоби росія отримала справедливий вирок за кримінальною справою у Міжнародному суді»,  — зазначив Спікер Парламенту України.

Насамкінець Руслан Стефанчук зауважив, що весь світ має зрозуміти, що це справа не лише України, а й усієї Європи зробити так, щоби перемога була на боці України та Європи якнайшвидше.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України