Про це інформує прес-служба Київської міської військової адміністрації і додає, що якість водопровідної води у Києві відповідає санітарним нормам.

У дописах зазначається, що навіть чистити зуби та мити фрукти і овочі необхідно лише кип'яченою водою.

У "Київводоканалі" запевнили, що ця інформація НЕ відповідає дійсності і найімовірніше спрямована на дестабілізацію ситуації та нагнітання паніки серед населення.

Якість питної води контролюється за показниками епідемічної безпеки та санітарно-хімічними показниками безпечності. Жодних відхилень від ДСанПіН 2.2.4-171-10 поки що немає, водопровідна вода цілком безпечна.

"Київводоканал" забезпечено усіма необхідними реагентами в достатній кількості, всі водопровідні споруди працюють у штатному режимі, всі процеси з водопідготовки відбуваються в установленому порядку.

Тим часом

Як інформує КНП "Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф міста Києва" на власній сторінці у мережі Фейсбук: "Сьогодні (14.06.2022) в.о. директора центру Н. Стахова провела нараду із завідувачами відділень з приводу загрози поширення холери, що пов'язано з небезпечною епідемічною ситуацією у Маріуполі. З інформацією щодо епідемічної ситуації в Україні, про особливості перебігу недуги, а також алгоритм дій бригад екстреної медичної допомоги в разі підозри на холеру виступила старший лікар відділу експертизи якості надання медичної допомоги, епідемічного та інфекційного контролю Ірина Урузбаєва".

Фото з Фейсбук-сторінки КМВА.