Про це інформує Харківська міська рада на власній сторінці у Фейсбук-мережі.

За словами градоначальника, останніми днями ворог використовує методи психологічного тиску на містян. Наприклад, на багатьох під'їздах з'явилися оголошення із закликом залишати відчиненими вхідні двері до квартир начебто на вимогу української армії та тероборони для облаштування вогневих позицій. Ігор Терехов наголосив, що це брехня.

Також не відповідає дійсності інформація про заклик міського голови до головних лікарів закупити атропін на випадок хімічної атаки. Ігор Терехов зазначив, що справді збирав медиків, але лише для того, щоб подякувати їм за працю та привітати з прийдешнім професійним святом.

Крім того, очільник міста заявив: після того, як він оголосив про те, що поїде до Мадрида на зустріч з архітектором Норманом Фостером та інвесторами післявоєнного відновлення Харкова, з'явилися чутки про те, що він не повернеться до міста.

"Це брехня. Я не поїхав з міста у найскладніші моменти, коли ситуація у Харкові була напруженішою. Я не кидаю Харків і тепер. Це моє місто, а ми з вами за ці місяці війни стали фактично однією сім'єю. Я повернуся до Харкова до кінця наступного тижня, провівши всі необхідні переговори. Я постійно буду на зв'язку й інформуватиму вас про перебіг роботи", - звернувся до містян міський голова.

Він закликав харків'ян не вірити фейкам, які нині цілеспрямовано продукують та поширюють. За його словами, російський агресор має спеціальні підрозділи для цих цілей, але їм не вдасться залякати, деморалізувати і посіяти паніку серед городян.

"Я вірю в мудрість харків'ян, які не "поведуться" на ці вигадки нашого ворога. Перемога буде за нами!" - наголосив очільник Харкова.

"Голос України".