«Уражено буксир чорноморського флоту «Василий Бех» під час транспортування ним на острів Зміїний боєприпасів, озброєння та особового складу чорноморського флоту. Навіть наявність на борту зенітно-ракетного комплексу «Тор» не завадила нашим військам демілітаризувати загарбників», — повідомили в прес-службі Військово-Морських сил ЗСУ.

Тим часом тривають запеклі бойові дії на Луганщині. За даними Генштабу, ЗСУ відбили штурм росіян у напрямку населеного пункту Золоте. «Ворог відійшов. Окупанти спробували висунутись у напрямку населених пунктів Василівка та Берестове. Наші воїни завдали вогневого ураження і змусили ворога тікати», — йдеться в повідомленні відомства.

Ворог активно застосовує артилерію в районах Сєвєродонецька, Лисичанська, Устинівки, Лоскутівки, Метьолкіного, Борівського, Миколаївки та Новоіванівки. Як повідомив глава Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, окупанти останніми днями посилили вогневий вплив, вбиваючи мирних людей.

«Так, ракетний авіаудар по Будинку культури, де переховувалися жителі Лисичанська, вже забрав три життя. Семеро осіб госпіталізовані із травмами різного ступеня тяжкості. Ще однією авіаатакою знищено будівлю профілакторію, де, ймовірно, також перебували люди. Від обстрілів на вулиці загинув місцевий мешканець. Також стало відомо про двох загиблих у старих районах Сєвєродонецька — це мати із сином», — зазначив він.

За його словами, в Лисичанську руйнувань зазнали будівля школи та два будинки, у Гірському — 18 будинків, у Врубівці — сім. Багато пошкоджень у селищі Синецький під Сєвєродонецьком.

Сьогодні фронт може отримати друге дихання завдяки західному озброєнню. На жаль, за останні два місяці тут більше розмов, аніж реальних дій. Наші хлопці воюють за умов великої переваги противника в артилерії. Незважаючи на це, глава міноборони Великої Британії Бен Воллес заявив днями ЗМІ, що західні союзники почали постачати Україні далекобійну артилерію і ракетні системи, які дадуть Україні змогу виграти війну. «Думаю, що українці отримують і отримуватимуть протягом найближчих кількох тижнів достатньо можливостей, щоб досягти значного прогресу на сході країни або захистити такі міста, як Одеса», — сказав він.