Про це інформує Харківська міська рада на власній сторінці в мережі Фейсбук.

Як повідомили у Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Харківській області, 16 із них - на ліквідацію пожеж, у тому числі 12 - викликаних обстрілами.

Зокрема, пожежі через обстріли сталися в Індустріальному (3) та Немишлянському (1) районах міста, а також Чугуївському (5), Ізюмському (2) та Богодухівському (1) районах області. Горіли приватні будинки та господарчі споруди, гаражі та автомобілі, складські приміщення та інші виробничі будівлі.

Так, вранці 22 червня через попадання ворожого снаряда сталася пожежа у будівлі промислового підприємства у Немишлянському районі Харкова. На місце події було спрямовано 6 відділень рятувальників. На момент їхнього прибуття полум'я охопило площу майже 50 кв. м. Горіло перекриття в будівлі і автомобіль, що стояв поруч. Вогонь вдалося ліквідувати об 11:24. За попередніми даними, від уламків боєприпасу дістали поранення три особи: двоє чоловіків і жінка.

Велика пожежа сталася на сільськогосподарському підприємстві у селищі Печеніги, де горіли сушильна камера та сировина на площі 400 кв. м. Вогонь гасили три пожежно-рятувальні відділення.

Також чотири рази рятувальники виїжджали для надання допомоги населенню, два - на аварійно-рятувальні роботи, два - для допомоги комунальним службам, три - з інших причин.

У ДСНС зазначили, що під час проведення аварійно-рятувальних робіт з-під завалів вилучили тіла п'ять осіб. Дві жінки загинули у зруйнованій окупантами котельні у місті Чугуєві, а ще двох чоловіків та жінку виявили під завалами розбомбленого двоповерхового житлового будинку у селищі Золочів.

Крім того, протягом доби піротехнічні підрозділи ДСНС ліквідували 25 ворожих боєприпасів.

За матеріалами прес-служб Харківської міської ради та ДСНС України у Харківській області.

Фото з Фейсбук-сторінки Харківської міської ради.