Про це вчора повідомив начальник Луганської ОВА Сергій Гайдай. «Лоскутівка та Рай-Олександрівка окуповані ворогом. Втім, ми продовжуємо стримувати росіян у Сєвєродонецьку та Сиротиному, відбиваємо атаки від Золотого та Вовчеярівки», — повідомив він.

За його словами, російські загарбники знищують промисловість у Сєвєродонецьку. Вогнем уражені території цегельного заводу, заводу склопластику, а також хімічного нестандартизованого обладнання. Пошкоджено будівлю другої прохідної «Азоту».

За даними Генштабу, ворог намагається створити умови для відновлення наступу в напрямках Ізюм — Барвінкове та Ізюм — Слов’янськ. «З метою посилення угруповання військ у районі міста Ізюм противник перемістив до двох танкових підрозділів. Окупанти планують застосувати важкі вогнеметні системи на Слов’янському напрямку», — повідомили там.

Неспокійно й на інших ділянках фронту. Утім, за інформацією наших військових, ЗСУ вдається контролювати ситуацію. Заступник міністра оборони України Ганна Маляр учора вкотре закликала громадськість не розголошувати чи спотворювати інформацію про деталі військової операції до того, як про це повідомлять офіційні джерела — Міноборони або ЗСУ.

«Навіть якщо у вас є свої джерела інформації на фронті, не треба писати у соцмережах деталі військових операцій ЗСУ. Тим паче що джерела на тактичному рівні не володіють всією ситуацією в цілому, бо мають уявлення лише про фрагмент», — наголосила Ганна Маляр.

Як резонансний приклад вона навела нещодавню ситуацію, як двоє колишніх нардепів і один чинний почали писати про зброю, яка застосовується на Херсонському напрямку, про хороші новини з Херсона, про зайняті вулиці в Херсоні тощо.

«Інформація про визволення чи втрату населеного пункту, надана до завершення операції, вважається некоректною. Дочекайтеся офіційної інформації від Генерального штабу ЗСУ», — закликала вона.