Співголова ПКА Вадим Галайчук подякував європейським членам Бюро ПКА за роботу і підтримку надання Україні статусу країни-кандидата на вступ до ЄС: «Дякую, що ви є великими друзями й адвокатами України. Але ми проситимемо про більше». Вадим Галайчук зазначив, що Єврокомісія у своєму висновку і рекомендаціях назвала реформи, які Україна має провести та відзвітувати вже наприкінці цього року. Він зауважив, що одна з вимог - питання призначення очільника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури має бути виконана невдовзі. Також Вадим Галайчук поінформував, що вже сформовано дуже амбіційний порядок денний щодо ухвалення законопроєктів, які мають наблизити законодавство України до права ЄС і виконати таким чином зобов’язання України. «Ми зібрали понад 30 законопроєктів. Зараз обговорюємо їх з комітетами, щоб далі спільно виробити план дій. Верховна Рада працює не у звичному режимі, тому сподіваюся, що ми зможемо ухвалити ці законопроєкти якнайшвидше», - сказав Співголова ПКА.

Перша заступниця голови Української частини ПКА Іванна Климпуш-Цинцадзе впевнена, що призначення керівника САП вимагає політичної волі української влади, так само, як і завершення судової реформи: «Сподіваюся, призначення керівника САП відбудеться у найближчі дні чи тижні, бо це не вимагає додаткової роботи. Конкурс було проведено. Мають бути оприлюднені реальні результати і підписаний указ. Це великий тест для України - чи готова вона працювати і швидко показувати результати».

Іванна Климпуш-Цинцадзе наголосила, що дуже важливо, аби більшість із вимог Європейської Комісії було виконано до кінця цього року, до першої оцінки. «Більше того - невдовзі почнеться головування Чехії у Європейському Союзі, а пізніше Швеції і це додаткові можливості для України. І не використати ці можливості було б неправильним», - сказала перша заступниця голови Української частини ПКА.

Вона висловила занепокоєння тим, чи зможе громадянське суспільство в Україні бути залучене у процес обговорення законопроєктів, які мають бути ухвалені, бо усі сили суспільства зараз спрямовані на війну.

Іванна Климпуш-Цинцадзе закликала членів ПКА працювати з лідерами та урядами держав ЄС, щоб ще більше допомагати Україні зброєю, бо це найбільша потреба для України зараз. Вона також запропонувала використати інструмент міжпарламентської співпраці для того, щоби пришвидшити роботу з виконання Україною вимог Єврокомісії.

Учасники засідання домовилися організувати спільну зустріч Комітетів ВР України з питань національної безпеки, оборони та розвідки та безпекового Комітету Європарламенту, щоби ефективніше скоординувати роботу із допомоги Україні зброєю.

Інформаційне управління